Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Αλέξης Τσίπρας για τις επανασυνδέσεις ρεύματος: «Θα υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του λαού και όχι της διαπλοκής» (ΒΙΝΤΕΟ)

“ Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά από την συνάντησή του με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, στην οποία έδωσε συγχαρητήρια για την την πρωτοβουλία της για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη ”
Συγχαρητήρια στην Περιφερειάρχη Αττικής, για την πρωτοβουλία της για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκειά της συνάντησής του με την Ρένα Δούρου. 
Ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι «εμείς τις δεσμεύσεις μας θα τις κάνουμε πράξη και σήμερα εδώ η επίσκεψή μου έρχεται αυτό να σηματοδοτήσει. Ότι υπάρχει δυνατότητα, παρά τις δυσκολίες, για μια διαφορετική πολιτική δίπλα στον πολίτη και στις ανάγκες του», για να προσθέσει ότι «αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει ότι η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από το καθεστώς του Μνημονίου είναι υπαρκτή». 


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «θέλω να επαναλάβω, δέσμευση της νέας διακυβέρνησης του τόπου θα είναι η αντιμετώπιση των πληγών του μνημονίου κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Η δική μας έγνοια είναι ο πολίτης ο ανήμπορος, αυτός που έχει πληγωθεί τέσσερα χρόνια τώρα και έχει γονατίσει», για να προσθέσει ότι «αυτών τα συμφέροντα θα έρθουμε να εξυπηρετήσουμε κι όχι τα συμφέροντα της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών παραγόντων που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και συνεχίζουν και σήμερα να τη λεηλατούν».

«Η επόμενη χρονιά θα φέρει την Δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και την αξιοπρέπεια. Δεν θα έχουμε απλά εναλλαγή στην διακυβέρνηση του τόπου», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει ότι «με το κεφάλι ψηλά και με το μυαλό μας στην αξιοπρέπεια του πολίτη, του αδύναμου, που χειμάζεται, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας. Και πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στο πολιτικό σύστημα και στην πολιτική».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα:

«Θέλω να συγχαρώ την Περιφερειάρχη κα Δούρου και τη νέα Περιφερειακή Αρχή της Αττικής για την πρωτοβουλία να βρουν τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες επανασύνδεσης ρεύματος σε πάνω από δέκα χιλιάδες περιπτώσεις στην Περιφέρεια της Αττικής καθώς και την κάλυψη των αναγκών για αυτά τα δέκα χιλιάδες νοικοκυριά καθ' όλο το έτος, τις βασικές ανάγκες νοικοκυριών με 4 τουλάχιστον μέλη.

Αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει ότι η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από το καθεστώς του μνημονίου είναι υπαρκτή. Αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση της ρήξης με τα μεγάλα συμφέροντα που και τώρα που ο λαός μας λεηλατείται κερδοσκοπούν. Αρκεί να υπάρχει η ευφυΐα προκειμένου να κατανεμηθούν έτσι οι υπαρκτοί, λιγοστοί μεν, αλλά υπαρκτοί πόροι για να αντιμετωπιστούν αυτές οι πληγές.

Θέλω να επαναλάβω, δέσμευση της νέας διακυβέρνησης του τόπου θα είναι η αντιμετώπιση των πληγών του μνημονίου κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Η δική μας έγνοια είναι ο πολίτης ο ανήμπορος, αυτός που έχει πληγωθεί τέσσερα χρόνια τώρα και έχει γονατίσει. Αυτών τα συμφέροντα θα έρθουμε να εξυπηρετήσουμε κι όχι τα συμφέροντα της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών παραγόντων που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και συνεχίζουν και σήμερα να τη λεηλατούν.

Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Διότι η επόμενη χρονιά θα φέρει την Δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και την αξιοπρέπεια. Δεν θα έχουμε απλά εναλλαγή στην διακυβέρνηση του τόπου. Θα τελειώσει το καθεστώς της φαυλότητας, το καθεστώς της διαφθοράς, το καθεστώς της διαπλοκής. Θα περάσουμε βεβαίως δύσκολες στιγμές, διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια υπαρκτή και μεγάλη οικονομική κρίση, αλλά με το κεφάλι ψηλά και με το μυαλό μας στην αξιοπρέπεια του πολίτη, του αδύναμου, που χειμάζεται, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας. Και πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στο πολιτικό σύστημα και στην πολιτική.

Εμείς τις δεσμεύσεις μας θα τις κάνουμε πράξη και σήμερα εδώ η επίσκεψή μου έρχεται αυτό να σηματοδοτήσει. Ότι υπάρχει δυνατότητα, παρά τις δυσκολίες, για μια διαφορετική πολιτική δίπλα στον πολίτη και στις ανάγκες του».

Δείτε το video από την ΑΥΓΗ:

periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: