Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η δωροδοκία και το ανέκδοτο

“ Σε κάθε περίπτωση, οι καταγγελίες Χαϊκάλη συνιστούν την χαριστική βολή στην όποια ελπίδα διατηρούσε ακόμη ο κ. Σαμαράς ότι μπορεί να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους. Μετά από όσα έγιναν, η ανακοίνωση της ΝΔ ότι, παρ’ όλα αυτά μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος την μεθεπόμενη Δευτέρα είναι χωρίς αμφιβολία το ανέκδοτο της ημέρας ”
Του Στέλιου Κούλογλου
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει πως υπολογίζει ο υποψήφιος του θα συγκεντρώσει γύρω στους 165 βουλευτές  στην πρώτη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα είναι μια καλή βάση, μήπως τελικώς μαζευτούν οι 180 στην τρίτη ψηφοφορία. 


Έχουν προηγηθεί μια απίστευτη εκστρατεία κινδυνολογίας, απειλές για bankrun από κυβερνητικά στελέχη, πρωθυπουργικές προτροπές στην εθνική υπευθυνότητα των βουλευτών, συνεχή τηλεφωνήματα στους ανεξάρτητους βουλευτές από έναν πρωθυπουργό και χωρίς προηγούμενο επεμβάσεις υπέρ της κυβέρνησης από Ευρωπαίους πολιτικούς. Και τελικώς ο κ. Δήμας παίρνει 160 ψήφους. Αφού οι άνθρωποι δεν μπορούν να οργανώσουν ούτε αυτό, πως θα μπορούσαν να οργανώσουν μια επιτυχημένη δωροδοκία;

Χωρίς να είναι γνωστά όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, η καταγγελία Χαϊκάλη-ΑΝΕΛ δείχνει να έχει βάση: δεν σκηνοθετείται μια απόπειρα δωροδοκίας που εμπλέκει και έναν, τουλάχιστον, κατηγορούμενο. Mάλιστα το γεγονός ότι η ΝΔ έσπευσε να χαρακτηρίσει- μαζί με  σχολιαστές των θλιβερών καναλιών- την καταγγελία ως συνωμοσία, δείχνει πόσο λίγοι -και πολιτικά- είναι αυτοί που κυβερνούν την χώρα.

Πάντως, μέχρι να αποφανθεί η δικαστική έρευνα, το βέβαιο είναι ότι την ευθύνη για τον συνεχιζόμενο εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής έχει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός. Γιατί κόντρα στους αριθμούς και την πραγματικότητα, επιμένει να ζητά με σχεδόν εκβιαστικό τρόπο την εκλογή προέδρου, την οποία επέσπευσε μετά από ένα Φεστιβάλ λαθών που αδυνάτισαν την χώρα και έφεραν τον ίδιο σε στρατηγικό αδιέξοδο. Σε μια χώρα ιστορικά τραυματισμένη από τις αποστασίες βουλευτών λόγω χρηματισμού και στην οποία εκτελούνται τα τελευταία χρόνια συμβόλαια οικονομικών δολοφόνων, που έχουν κάθε λόγο να θέλουν την συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων και την διατήρηση του σημερινού φαύλου καθεστώτος.

Το ερώτημα είναι αν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέψει μετά την οικονομία και ότι έχει αφήσει όρθιο από την Δημοκρατία. Ο Μιχαλολιάκος από τον Κορυδαλλό τρίβει τα χέρια του με όλα αυτά, δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε αυτό. Έστω και την ύστατη ώρα, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να παραδεχθεί την ήττα του και να ετοιμαστεί για να παραδώσει ομαλά την εξουσία. Η πρόταση Θεοδωράκη για συναινετική εκλογή Δήμα και προκήρυξη εκλογών για την 1η Φλεβάρη θα ήταν ένα καλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αν και ο πρωθυπουργός ακολουθεί μέχρι τώρα την τακτική «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».

Γιατί, σε κάθε περίπτωση, οι καταγγελίες Χαϊκάλη συνιστούν την χαριστική βολή στην όποια ελπίδα διατηρούσε ακόμη ο κ. Σαμαράς ότι μπορεί να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους. Μετά από όσα έγιναν, η ανακοίνωση της ΝΔ ότι, παρ’ όλα αυτά μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος την μεθεπόμενη Δευτέρα είναι χωρίς αμφιβολία το ανέκδοτο της ημέρας.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr
via periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: