Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Bloomberg για ΣΥΡΙΖΑ – Podemos: Οι Tsiglesias αντικαθιστούν τους Merkozy

“ Την αριστερή στροφή που γίνεται στην Ευρώπη με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και του Podemos αποτυπώνει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του όπου τονίζει ότι το δίδυμο των Merkozy (Μέρκελ – Σαρκοζί) αντικαθίσταται από το δίδυμο των Tsiglesias (Τσίπρας – Ιγκλέσιας)  ”
Την αριστερή στροφή που γίνεται στην Ευρώπη με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και του Podemos αποτυπώνει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του όπου τονίζει ότι το δίδυμο των Merkozy (Μέρκελ – Σαρκοζί) αντικαθίσταται από το δίδυμο των Tsiglesias (Τσίπρας – Ιγκλέσιας).
Όπως αναφέρει το Bloomberg στην αρχή της κρίσης η Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί εμφανίζονταν μαζί και πίεζαν τους ομολόγους τους για μέτρα λιτότητας σε όλη την Ευρώπη, όμως τώρα στην ευρωζώνη δημιουργείται το δίδυμο Tsiglesias. Οι νεαροί πολιτικοί αποτελούν το δίδυμο των ηγετών σε μια νέα «στροφή» κάνοντας το Tsiglesias το Merkozy της επόμενης χρονιάς στην Ευρωζώνη.


Το Bloomberg επισημαίνει την συνεχή επικοινωνία που έχουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής του Podemos, αλλά και τη συχνή ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω Twitter, ενώ, μόλις χθες ο Πάμπλο Ιγκλέσιας σχολίασε τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα αναφέροντας «Εμπρός Αλέξη, ξεκινάμε από την Ελλάδα».

Ο συντάκτης του άρθρου υπογραμμίζει πως το πρώτο κύμα της κρίσης στην Ευρωζώνη (το 2010-2012) αφορούσε στον φόβο των επενδυτών για τη βιωσιμότητα του χρέους. Πλέον η κρίση χρέους έχει ουσιαστικά τελειώσει, ωστόσο, η οικονομική κρίση παραμένει και η ανεργία βρίσκεται σε υπερβολικά επίπεδα.

«Η οργή για το δεδομένο αυτό εκφράζεται ολοένα και περισσότερο στις δημοσκοπήσεις καθώς οι ψηφοφόροι στηρίζουν πολιτικούς που υπόσχονται να αλλάξουν το σύστημα» καταλήγει το άρθρο του Bloomberg για τους Tsiglesias, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos.

ΠΗΓΗ: avantipopolo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: