Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Οι πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης

Μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο. Η νέα χρονιά θα σφραγιστεί από τη λαϊκή εντολή για δημοκρατική αλλαγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, κορμός ενός συνεχώς αυξανόμενου ρεύματος λαϊκής ελπίδας, θα καταστήσει την Ελλάδα, από πειραματόζωο της λιτότητας, ευρωπαϊκό παράδειγμα αντίστασης και προώθησης εναλλακτικών πολιτικών διεξόδου από την κρίση. Το μήνυμα αυτό το έχουν πάρει οι πιστωτές. Γι' αυτό και η συμπεριφορά τους διαφοροποιείται σε σχέση με το 2012, όταν παιζόταν η έκβαση της μάχης.
Οι επικείμενες εκλογές είναι οι κρισιμότερες από το 1974. Δεν είναι εκλογές εναλλαγής, αλλά σηματοδοτούν την κατάρρευση ενός καθεστώτος. Είναι η αφετηρία μιας νέας λαϊκής, δημοκρατικής και ριζοσπαστικής Μεταπολίτευσης. Πανικοβλημένο το κλειστό σύστημα εξουσίας, η διαπλοκή, που ευθύνεται για τη σημερινή καταστροφή της χώρας, επιχειρεί να ανασυγκροτήσει το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα. Με κάθε τρόπο και μέσο, με διασπάσεις κομμάτων, με αποστασίες, με ανοιχτή κινδυνολογία, με "ανασύνθεση" πολιτικών δυνάμεων, με αναζήτηση εξω-πολιτικών κυβερνήσεων "ειδικού σκοπού" που περιβάλλονται με τον μανδύα της μνημονιακής συναίνεσης. Βγάζουν από τη ναφθαλίνη εκπροσώπους του παλαιοκομματισμού. Συμπεριφέρονται ολοένα και με μεγαλύτερη θρασύτητα σαν κακέκτυπα του παρηκμασμένου μπερλουσκονισμού. Καταφεύγουν ακόμη και στην πολιτική διαφθορά, όπως δείχνουν και η καταγγελία Χαϊκάλη και η επιχειρούμενη συγκάλυψή της από την κυβέρνηση. Ηττημένοι σήμερα, οργανώνονται για να πάρουν τη ρεβάνς αύριο.
 Αντίβαρο σ' αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, στο παρασκήνιο ανωμαλίας, που ενεργοποιείται με αφορμή την άκαρπη προεδρική εκλογή, είναι η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ικανή να συσπειρώσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Σε αυτή τη νέα προοπτική δεν έχουν θέση ξεπερασμένες κομματικές διαιρέσεις και ιδεολογικές καχυποψίες του παρελθόντος. Οι πολίτες επανατοποθετούνται με βάση το κοινωνικό τους συμφέρον και αναγνωρίζουν στην ιστορία, τις αξίες και τις θέσεις της Αριστεράς το ηθικό πλεονέκτημα, την αγωνιστική προσπάθεια και τη ρεαλιστική πολιτική διέξοδο. Κεντρικό ρόλο καλούνται να διαδραματίσουν οι νέοι, που αποτελούν τα πρώτα θύματα του μνημονιακού ολοκληρωτισμού αλλά και την αναγκαία ελπίδα για τη νέα Ελλάδα.

Η σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της αποικίας χρέους και να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της και την αξιοπρέπεια των πολιτών της.
avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: