Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

«Διαγγελματικό» ντελίριο Σαμαρά (ΒΙΝΤΕΟ)

“ Με το «δεν πρέπει να γίνουν εκλογές» και να εκλεγεί νέος ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, ξεκίνησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, το τηλεοπτικό του διάγγελμα, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ”
Με το «δεν πρέπει να γίνουν εκλογές», ξεκίνησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, το τηλεοπτικό του διάγγελμα, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή οι 180 απαιτούμενες ψήφοι για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην θέση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, σε μια διαδικασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη (έχει γίνει η πρώτη ψηφοφορία), ενώ την προσεχή Τρίτη είναι προγραμματισμένη η δεύτερη, όπου και απαιτούνται 200 ψήφοι. 


Ο Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε συναίνεση για να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αφού πρώτα επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «ούτε και μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος», για να προσθέσει ότι «θυμίζω ότι ο κύριος Τσίπρας, ήδη από την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή, δυο μήνες πριν, είχε πει το απίστευτο, ότι δηλαδή, όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι και εξαγορασμένος! Ενώ προχθές, συνεργαζόμενοι μαζί του βουλευτές, τόλμησαν να πουν το ίδιο για εκείνους τους πέντε συναδέλφους που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν σύμφωνα με τη συνείδησή τους τον Σταύρο Δήμα! Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης. Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν! Και αυτό είναι το στοίχημα της Δημοκρατίας σήμερα!». 

Ο πρωθυπουργός, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, τόνισε ότι «προσδοκώ την στήριξη όλων των βουλευτών για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη Συνταγματική αναθεώρηση, ώστε πολύ σύντομα η Ελλάδα να έχει το νέο Σύνταγμα που χρειάζεται. Να μη μπει σε περιπέτειες και να μην αναβάλει τη Συνταγματική αλλαγή για πολλά ακόμα χρόνια», για να προσθέσει ότι «επίσης, μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους. Είναι λοιπόν Εθνική υποχρέωση, αλλά το λέει και η κοινή λογική, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για Εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015».

Δείτε το video από την ΑΥΓΗ και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του: 

periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: