Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Γελάει ο κόσμος: Ο "Κιμ Γιονγκ Ουν της Μεσογείου" έκανε μόνος του την αποφώνηση στη συνέντευξη που θύμισε ΥΕΝΕΔ!

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν στη ΝΕΡΙΤ με τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει μόνος του την αποφώνηση και να καληνυχτεί τους τηλεθεατές! Ετσι κι αλλιώς καθόλη τη διάρκεια της ο θεός να την κάνει συνέντευξης μισής ώρας ο πρωθυπουργός μονολογούσε δεχόμενος ελάχιστες ερωτήσεις κι αυτές «πάσες» για να μας μιλήσει για το πιστωτικό γεγονός που συνιστά ό,τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή, και για τα σπουδαία επιτεύγματα της κυβέρνησής του όπως το ότι θα μπορούμε να βλέπουμε ηλεκτρονικώς τα ένσημα που...κανείς δεν μας κολλά στην Ελλάδα του εργασιακού μεσαίωνα.
«Η ευθύνη των εκλογών θα βαρύνει όσους δεν ψήφισαν Πρόεδρο», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ο λαός δεν θέλει εκλογές».

«Κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Σαμαράς, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα νταηλίκια».
«Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικός εκβιασμός, όσοι βουλευτές ψηφίσουν «παρών» πάει να πει ότι «συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, δηλαδή με τον πολιτικό εκβιασμό», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα αλλά και άμεση συνταγματική αναθεώρηση προτάσσοντας την αντικατάσταση της διάταξης περί μη ευθύνης υπουργών.
«Είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που κατάφερε σχηματίσει ενιαία κυβέρνηση συνεργασίας δεξιάς με την αριστερά», είπε και τόνισε: «Πρέπει να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μετά να συζητήσουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος, θέλω ευρύτατη συναίνεση για την αναθεώρηση του Συντάγματος».
Σχολιάζοντας την υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας δωροδοκίας του προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σκευωρία και «βούρκο». «Θεωρώ ότι είναι λάσπη, συκοφαντίες. Ένα σύστημα πολιτικής εξαπάτησης, βούρκου που δεν έχει ξαναζήσει ο ελληνικός λαός», είπε και πρόσθεσε ότι η υπόθεση αυτή εξαντλείται στο γεγονός ότι ένα στέλεχος των ΑΝΕΛΛ, πήγε να εξαγοράσει έναν από τους ΑΝΕΛΛ.
Διαβάστε την απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξη του πρωθυπουργού:
«Σε μια ύστατη προσπάθεια αποφυγής της διαφαινόμενης προσφυγής στις κάλπες ο πρωθυπουργός,  μέσω της σημερινής του συνέντευξης,  κατέφυγε σε έναν ακόμη κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό.   
Ο δημοκρατικός κόσμος, εμβρόντητος, τον παρακολούθησε να απαντά στον κ Κ. Μητσοτάκη και σε άλλους βουλευτές του, που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν παρών σε περίπτωση που η Χ.Α. υπερψηφίσει τον κ.  Δήμα.
Τους ζητά, μάλιστα, όχι μόνο να μην ψηφίσουν «παρών», αλλά να βρουν «έναν λόγο παραπάνω» για να υπερψηφίσουν και αυτοί. Φαίνεται πως δεν πήγαν χαμένα  τα τόσα χρόνια συνεργασίας του με τον κ. Μπαλτάκο!
Αναμένουμε την εκ νέου τοποθέτηση του κ. Σταύρου Δήμα σε αυτό το ζήτημα καθώς και τις τοποθετήσεις κομμάτων, αλλά και βουλευτών ακόμα και της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 
Ο κ. Σαμαράς δεν δίστασε, επίσης, να χαρακτηρίσει ως αντίθετη με το Σύνταγμα  τη στάση όσων δεν ψηφίσουν υπέρ του κ. Δήμα.
Επιχαίρει για το έργο του, που κατέστησε την χώρα μας συνώνυμο της ανθρωπιστικής κρίσης και διέλυσε την οικονομία της, ενώ το μόνο που έχει να αντιτάξει στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση του μνημονίου και την υλοποίηση των μέτρων Χαρδούβελη.
Αντί να σιωπά, με τα όσα έγιναν γνωστά με την ομολογημένη απόπειρα δωροδοκίας, επανέρχεται θρασύτητα επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ίδιος με τις δηλώσεις του δεν διευκόλυνε να χυθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση.
Δήλωσε, επίσης, ότι κάποιοι του ζήτησαν την «αυτοπαραίτηση» της κυβέρνησης. Οφείλει τώρα να τους κατονομάσει και να μην αφήνει σκιές για παρεμβάσεις εξωθεσμικών κέντρων. 
Υπογραμμίζουμε, τέλος, ότι μέχρι χτες έλεγε ότι οι εκλογές είναι αβεβαιότητα. Σήμερα, παραδέχεται ότι οι εκλογές βάζουν τέρμα στην αβεβαιότητα. Είναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε μαζί του. Ο λαός θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που δημιουργεί η πολιτική της υποτέλειας στα μνημόνια, θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που προκαλεί η εμμονή του κου Σαμαρά με την εξουσία».
koutipandoras 

Δεν υπάρχουν σχόλια: