Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Η Βουλή ψήφισε: Εκλογές!

Εκλογές ψήφισε η Βουλή, μετά και από την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκεντρωθούν οι ψήφοι για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Με 168 «ναι» και 132 «παρών» η υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα δεν επελέγη.
Σταύρο Δήμα ψήφισε, όπως αναμενόταν, ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης. Στ. Δήμα ψήφισε ο Β. Οικονόμου, όπως και στη δεύτερη ψηφοφορία. Παρών όπως και στη δεύτερη ψηφοφορία και από τη Νίκη Φούντα. «Στ.Δήμας», ψηφισε ο  Γρηγόρης Ψαριανός. Παρών ψήφισε και στην τρίτη ψηφοφορία  Βασίλης Καπερνάρος, όπως και ο  Πέτρος Τατσόπουλος. «Παρών» και από τον ανεξάρτητο βουλευτή Βύρωνα Πολύδωρα. Τον Σταύρο Δήμα ψήφισε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Κώστας Γιοβανόπουλος, όπως είχε κάνει και στη δεύτερη ψηφοφορία.

Σταύρο Δήμα ψήφισε η Μίκα Ιατρίδη, όπως και στη δεύτερη ψηφοφορία. Σταυρος Δήμας» ψηφισε και σε αυτή την ψηφοφορία ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπουκουρας, όπως έπραξε και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Παρών από τον Θεόδωρο Παραστατίδη.
Τον Σταύρο Δήμα ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης, όπως είχε κάνει και στη δεύτερη ψηφοφορία. Παρών ψήφισε η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη. Παρών ψηφισε και ο Μάρκος Μπολαρης. Τον Σταύρο Δήμα ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, όπως είχε κάνει και στη δεύτερη ψηφοφορία
Παρά τις προσπάθειες από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να λάβουν ψήφους από ανεξάρτητους και άλλα κόμματα, στο όνομα Σταύρος Δήμας, τελικά ίσχυσε αυτό που έλεγαν και στην αρχαία Ρώμη όταν τα γεγονότα είχαν δρομολογηθεί χωρίς δυνατότητα αλλαγής. "Alea jacta est". Οι εκλογές σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα προκηρυχθούν για τις 25 Ιανουαρίου ή 1η Φεβρουαρίου.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: