Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Δ. Βίτσας: « Όλο το σύστημα της αμαρτίας στην Ελλάδα είναι σε πανικό»

«Ένα σάπιο πολιτικό σύστημα πεθαίνει, κι είναι σε πανικό. Όλο το σύστημα της αμαρτίας στην Ελλάδα είναι σε πανικό», σχολιάζει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, μιλώντας στην εκπομπή "Δύο στο Κόκκινο", ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος, σημειώνει «Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να δημιουργήσει και να ξαναθεμελιώσει την οικονομία, την κοινωνία και τη δημοκρατία» Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην υπόθεση Χαϊκάλη και υπογραμμίζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε ζητήματα διαφάνειας και δημοκρατίας, ο Δημήτρης Βίτσας, τόνισε:

"Ένα σάπιο πολιτικό σύστημα πεθαίνει, και στο θάνατό του βγάζει τον τελευταίο του πανικό, προσπαθεί να κρατηθεί αλλά συγχρόνως και βρωμάει. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε σε αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, αλλά προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες μιας νέας κατάστασης. Θα δούμε πολλά μέχρι τις εκλογές. Το βασικό είναι στις εκλογές να δοθεί εντολή από τον ελληνικό λαό, αλλά να υπάρχει και συμμετοχή του. Να είναι εκείνη η στιγμή, οι εκλογές, που να υπάρχει μια πραγματική αντιπροσώπευση, αλλά και διαδικασία διαφάνειας και δημοκρατίας στα πάντα, και ενεργητική εξουσία του ελληνικού λαού.

Ότι προσπαθεί να επηρεάσει την δικαιοσύνη, την εμποδίζει συγχρόνως. Η δικαιοσύνη κινήθηκε ταχύτατα με βάση τα όσα είπε ο Γιάννης Δραγασάκης. Τότε, κάναμε μία προειδοποίηση προς τους κύκλους που κινούνται στα σκοτάδια και τη λάσπη: ότι εμείς επιθυμούμε την προγραμματική αντιπαράθεση και ότι εμείς ως κυβέρνηση της Αριστεράς θα διαμορφώσουμε εκείνους τους θεσμούς κι εκείνο τον κοινωνικό έλεγχο που ο ίδιος ο λαός θα ξέρει την αλήθεια, θα μπορεί να την ελέγχει και να αποκτηθεί μία νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτική διαδικασία και στην ίδια την κοινωνία.
Καταδικάζω την αμετροέπεια, από όπου κι αν προέρχεται."

Απαντώντας σε ερώτηση για την μήνυση του πρωθυπουργού στον βουλευτή Π. Χαϊκάλη, ενώ δεν συνέβη το ίδιο με τον Γ. Αποστολόπουλο και τον Κασιδιάρη στην υπόθεση Μπαλτάκου, ο κ. Βίτσας είπε:
"Έχει πολλά σακάκια φαίνεται ο κ. Σαμαράς, και βγάζει το ένα και φοράει το άλλο. Αλλά είναι πια συχνό φαινόμενο αυτοί που βρίσκονται ως ενοικιαστές των θεσμών να αξιοποιούν το θεσμό, όχι για να τον υπερασπιστούν και μέσα από αυτόν την κοινωνία, αλλά για να τον χρησιμοποιήσουν προσωπικά και ιδιωτικά. Αυτό πρέπει να πάψει. Κάτι έχει πεθάνει και δεν του το έχουν πει. Σαπίσει. Κι όταν σαπίζει, όζει. Κι όταν είναι σε αυτή τη διαδικασία είναι συνήθως σε πανικό. Όλο το σύστημα της αμαρτίας στην Ελλάδα είναι σε πανικό. Η κοινωνία δεν ξεγελιέται, είναι αποφασισμένη και πρέπει και μεις να είμαστε όλο και περισσότερο αποφασισμένοι και να ξέρουμε ότι το εσωτερικό τρίγωνο της αμαρτίας, ακόμη κι επενδύσεις παραγωγικές να θέλουμε να γίνουν στην Ελλάδα πρέπει να τους πληρώσουμε διόδια, αυτοί που κερδίζουν από τη κρίση, αυτοί που αναζητούν ως επαίτες φιλαράκια από το εξωτερικό, θα πρέπει να ξέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται όχι για να καταστρέψει αλλά για να δημιουργήσει και να ξαναθεμελιώσει και την οικονομία, και την κοινωνία και τη δημοκρατία.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου περί μνημονιακού μονόδρομου, σημείωσε:

"Επικοινωνιακή καταιγίδα που προσπαθεί να δικαιώσει τη λογική ότι δεν είναι δίκαιο αυτό που έγινε, αλλά ήταν μονόδρομος. Από το 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το πρόγραμμα είναι λάθος, είναι καταστροφή, και το ζήτημα του δημοσίου χρέους δεν λύνεται με αυτό το τρόπο, αντίθετα πρέπει να έχει μια γραμμή: τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Εμείς απαντάμε στην επικοινωνιακή προπαγάνδα και δεσμευόμαστε με το πρόγραμμα ελπίδας που θα βγάλει τη χώρα, τη κοινωνία από την ανθρωπιστική κρίση και θα δημιουργήσει μια βάση καινούρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση"

Αναφερόμενος στην εκστρατεία τρομοκράτης του κόσμου, αλλά και στην εκλογική ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Βίτσας υπογράμμισε:

"Είμαστε πιο έτοιμοι από το 2012, ξέρουμε τι θα κάνουμε, είμαστε μόνιμα σε προγραμματική και επικοινωνιακή επίθεση. Η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της και θυμάται και τις 7 πληγές του Φαραώ. Έρχονται αυτοί που υποτίθεται υπηρετούν τους θεσμούς, αλλά στην ουσία υπηρετούν το τρίγωνο της αμαρτίας, υπηρετούν την αποικία χρέους, τη θηλιά χρέους πάνω στην κοινωνία, και διά της κινδυνολογίας, δημιουργούν κίνδυνο. Δηλαδή, δεν πάνε μόνο να φοβίσουν αλλά δεν καταλαβαίνουν και τι κάνει ο φοβισμένος. Ο φοβισμένος πριν τους ψηφίσει, που δεν θα τους ψηφίσει, θα πάει να σηκώσει τα λεφτά του από τη τράπεζα επειδή φοβάται. Κι αυτό θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.

Αν θέλουν να μας αφήσουν την καυτή πατάτα στα χέρια μας, εμείς είμαστε έτοιμοι και γι΄αυτό. Θα βάλουμε γάντια αμιάντου, θα βγάλουμε τη πατάτα από τη φωτιά, την οφτή, θα τη φάμε και θα σπείρουμε καινούρια πατάτα.

Εμείς είμαστε σε συνεχή δράση. Διότι ο επικοινωνιακός αποκλεισμός μας, είναι και επί του προγράμματος, άρα πρέπει να πάμε και σε προσωπικό επίπεδο, να πάμε στην κοινωνία να πούμε σε τι έχουμε δεσμευθεί εμείς, να πούμε το πρόγραμμά μας, τον γενικό προγραμματικό μας στόχο".

ο Δ. Βίτσας έκλεισε λέγοντας, "εμείς θα προχωρήσουμε αδιαπραγμάτευτα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, θα διαπραγματευθούμε το χρέος, αλλά θα βάλουμε κι όλες τις διαδικασίες ώστε να μάθει και να επιλέξει ο ελληνικός λαός πως φτάσαμε στο μνημόνιο πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά"

Ντ.Μ.
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: