Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Πόσους ψήφους θα πάρει αύριο ο Σταύρος Δήμας. Σε πόσους και ποιους μπορεί να ελπίζει η κυβέρνηση για την τρίτη ψηφοφορία

Σκούρα τα πράγματα για τη κυβέρνηση, ενόψει της αυριανής δεύτερης και προτελευταίας ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Πλέον, αποτελεί συμπέρασμα και από τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, ότι ο στόχος για 170 "Σταύρος Δήμας" για την αυριανή ψηφοφορία είναι άπιαστος.
Έχουμε και λέμε:.......Η κυβέρνηση έχει 160 ΝΑΙ, από την πρώτη ψηφοφορία, που προέρχονται από την κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους, Μάρκου, Αηδώνη, Λυκούδη, Ψαριανό και Νταβρή. Η κυβέρνηση αύριο ξεκινάει με τα νέα αναμενόμενα ΝΑΙ, των Μελά, Οικονόμου και Κουράκου, έχοντας σίγουρο το νούμερο 163. Από εκεί και πέρα ελπίζει των θετικών ψήφων Κασσαπίδη και Γιοβανόπουλου που εδώ και 2 μήνες εμφανίζονται θετικοί για να δώσουν ανάσα στον Σαμαρά, ενώ πάντα ελπίζουν στους προερχόμενους από την Χρυσή Αυγή ανεξάρτητους, Αλεξόπουλο και Μπούκουρα που αφέθηκε ελεύθερος..... ΑΡΑ, ΜΑΞΙΜΟΥΜ 167, ΜΕ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ 164-165!
Ο Βασίλης Καπερνάρος και αύριο θα ψηφίσει παρών, χωρίς να αποκλείουμε αλλαγή στάσης στην τρίτη ψηφοφορία, αφού είναι συνεταιράκι με τον Μπαλτάκο, και ο Βύρων Πολύδωρας ξεκαθάρισε ότι και στις δύο επόμενες ψηφοφορίες θα καταψηφίσει. Τα σενάρια για θετική ψήφων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, διαψεύστηκαν από χθες και αντικατοπτρίζουν επιθυμίες κύκλων ενώ και η Μίκα Ιατρίδη από την πρώτη ψηφοφορία έχει φανεί να καταψηφίζει λόγω της διαφωνίας της με την κυβερνητική πολιτική.
Με αυτά τα δεδομένα, και στην τρίτη ψηφοφορία, δύσκολα η κυβέρνηση φτάνει στους 170 και πάμε για εκλογές. Σίγουρα θα υπάρξουν νέες πιέσεις για να παραιτηθεί ο Σαμαράς και να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικού σκοπού, αλλά μάλλον το σενάριο δεν προχωράει τόσο καιρό που παίζεται γιατί κολλάει καταρχάς στην κυβερνητική πλειοψηφία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: