Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Σκηνικό ακραίας πόλωσης με εντολή Σαμαρά εν όψει εκλογών

Πόλωση, πόλωση και πάλι πόλωση. Αυτή θα είναι, κατά τα φαινόμενα, η τακτική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία (με εντολή Σαμαρά, βεβαίως) καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της και να αποφύγει μία βαριά εκλογική ήττα που θα πυροδοτήσει εσωτερικά προβλήματα, τα οποία η ηγεσία του κόμματος θέλει να αποφύγει πάση θυσία.
Άλλωστε, η ακραία πόλωση, η καταστροφολογία, η τρομολαγνεία ήταν τα στοιχεία που σε μεγάλο βαθμό εξασφάλισαν στη ΝΔ την εκλογική νίκη το 2012. Και μπορεί πολλοί να είναι αυτοί που επισημαίνουν πως από τότε έχουν αλλάξει πολλά και οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση, όμως κανείς δεν τολμά (δημοσίως, τουλάχιστον) να παρεκκλίνει από τη γραμμή Σαμαρά. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες σφοδρές «γαλάζιες» επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ από όλα τα μάχιμα στελέχη της ΝΔ, με αιχμή το επιχείρημα πως, βάσει των δημοσκοπήσεων, οι πολίτες δεν ήθελαν εκλογές, αλλά αυτές προκλήθηκαν με ευθύνη της αντιπολίτευσης, ενώ σταθερό στοιχείο της ρητορικής της Συγγρού θα είναι το «τσουβάλιασμα» του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, με τη λογική ότι αμφότεροι καταψήφισαν τον Σταύρο Δήμα.

Με την τακτική αυτή, το επιτελείο της ΝΔ πιστεύει ότι μπορεί ακόμα και να ανατρέψει την εικόνα των δημοσκοπήσεων που δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας στους αναποφάσιστους, που αποτελούν και σε αυτές τις εκλογές μία κρίσιμη μάζα, την οποία όλα τα κόμματα θα επιχειρήσουν να προσεταιριστούν – άλλοι με επιχειρήματα, και άλλοι με όπλο τον φόβο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: