Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Ενα αλλιώτικο …Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Τρίκαλα

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε έρευνα του Συνηγόρου για τα δικαιώματα του παιδιού, κ. Γιώργου Μόσχου, σύμφωνα με την οποία το 40% των παιδιών στη χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπο με τα φαινόμενα του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας, με περισσότερα από 3 000 παιδιά να αφήνονται πλέον σε ιδρύματα από τους γονείς τους γιατί αδυνατούν να τα θρέψουν.
Παράλληλα ο Γ. Μόσχος προειδοποιεί ότι ολοένα και περισσότερα είναι τα παιδιά που σήμερα δεν εμβολιάζονται, με κίνδυνο να δούμε στη χώρα ξανά ασθένειες που είχαν εκλείψει.
Ως δίκτυο ‘’αλληλεγγύη για όλους - χωρίς μεσάζοντες’’ δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το υπό διάλυση ‘’κράτος πρόνοιας’’. Προσπαθούμε όμως τα τελευταία δύο χρόνια, σε συνεργασία και με το Σύλλογο Δασκάλων και των διευθυντών των σχολείων να σταθούμε δίπλα στις οικογένειες των παιδιών που έχουν ανάγκη (συγκέντρωση σχολικών ειδών, συνεισφορά στο Δημοτικό Κοινωνικό ιατρείο του Δήμου Τρικκαίων για αγορά εμβολίων, ενίσχυση οικογενειών με τρόφιμα κ.λπ.).
Έτσι και τώρα, κλείνουμε τη δράση μας για τη φετινή χρονιά με τη δημιουργία 90 πακέτων που προορίζονται για τις οικογένειες παιδιών. Τα προϊόντα (λάδι, αλεύρι, όσπρια, ρύζι, μέλι, απορρυπαντικά), προσφορές των παραγωγών που συμμετείχαν στις δράσεις ‘’χωρίς μεσάζοντες’’, συσκευάσθηκαν απ’ τα μέλη του δικτύου και διατέθηκαν - με διακριτικότητα – από τους δασκάλους σε οικογένειες παιδιών που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ουσιαστικά, όλοι εσείς που συμμετέχετε στις δράσεις μας, αγοράζοντας ποιοτικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές, απ’ ευθείας από τους παραγωγούς - χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων, συμβάλλετε μ’ αυτή σας την ενέργεια στην προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης, έξω από διαδικασίες φιλανθρωπίας και πελατειακών σχέσεων.

Με τη συνεισφορά και τη βοήθεια κάθε μορφής από όλους,  που πιστεύουν στις αξίες της αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας, συνεχίζουμε και ευχόμαστε γρήγορο τερματισμό της ζοφερής κατάστασης που βιώνει η κοινωνία, αλληλέγγυοι με αισιοδοξία και ελπίδα.

Δίκτυο Τρικάλων ‘’αλληλεγγύη για όλους - χωρίς μεσάζοντες’’

trikalanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: