Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Είκοσι έξι και σήμερα

Το πρώτο βήμα έγινε. Η δημοκρατία νίκησε, η Βουλή μίλησε. Η ελληνική κοινωνία απαλλάσσεται από την πιο καταστροφική και φαύλη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Μια κυβέρνηση των δυνάμεων, πολιτικών και οικονομικών, που έφεραν τη χώρα ώς εδώ και αγωνιούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους εις βάρος του λαού. Με κάθε μέσο και με κάθε πρόσωπο. Είτε με ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου, είτε με Σαμαρά, Βενιζέλο και Χαρδούβελη.
Στις 27 ημέρες που μας χωρίζουν από την κάλπη, οι επιθέσεις, η κινδυνολογία, η τρομοκρατία, τα ψέματα θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη ζήτησε την τοποθέτηση υπηρεσιακών υπουργών στα κρίσιμα υπουργεία. Ο Αλ. Τσίπρας προειδοποίησε να μην διανοηθούν να εξαφανίσουν έγγραφα και e-mail.
Οι πολίτες στον δρόμο προς την κάλπη πρέπει να γνωρίζουν τι ψηφίζουν, ποιο σχέδιο θα διαλέξουν για το μέλλον τους: Το e-mail με τις δεσμεύσεις των κ. Σαμαρά και Χαρδούβελη προς την τρόικα ή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Την παγίωση της λιτότητας ή την ελπίδα και την αξιοπρέπεια. Τη μοιρολατρία και την παράδοση ή την ελπίδα και τη διαπραγμάτευση. Ήδη με την ανακοίνωση των εκλογών τα μηνύματα από το εξωτερικό άρχισαν να αποσαφηνίζονται και ο κουρνιαχτός να κατακάθεται. Το διεθνές ενδιαφέρον είναι στραμμένο όχι στην Ελλάδα της κρίσης και των σεναρίων καταστροφής, αλλά στη νέα ελληνική κυβέρνηση, ισχυρή και με νωπή εντολή, και τις προτάσεις της. Το 2015 δεν είναι 2012, οι συσχετισμοί αλλάζουν, η εμπειρία διδάσκει και η "γερμανικής" κοπής Ευρώπη δεν αποτελεί πλέον την αυτόματη επιλογή.
Στις 25 Ιανουαρίου οι Έλληνες καλούνται να ψηφίσουν για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία, αλλά και για την Ευρώπη. Η διαγραφόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της Αριστεράς αποτελούν βασική ελπίδα των λαών της Ευρώπης και εφιάλτη για τις ελίτ που τους καταδυναστεύουν.
Οι αντίπαλοί μας δεν θα το βάλουν εύκολα κάτω. Ούτε όμως κι εμείς. Είκοσι έξι και σήμερα μείνανε.
avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: