Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Το ρεβεγιόν του τρόμου

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Στο πνεύμα των ημερών, η εταιρεία δημοσκοπήσεων RASS ρώτησε τους πολίτες με ποιον πολιτικό αρχηγό θα ήθελαν να κάνουν ρεβεγιόν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πρώτος στις προτιμήσεις ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας, δεύτερος ο Σταύρος Θεοδωράκης και τρίτος ο Αντώνης Σαμαράς. Τον Σαμαρά, παρεμπιπτόντως, τον προτιμά το 28,6% όσων δηλώνουν ακροδεξιοί, σε αντίθεση με τον Μιχαλολιάκο, που τον θέλει μόνο το 6,7%. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και πετάει τα ψαροκόκαλα στην Πηγάδα του Μελιγαλά.
Τρίτος από το τέλος είναι ο Βενιζέλος, με τον οποίο θέλει να κάνει ρεβεγιόν μόλις το 1,7% του πληθυσμού. Λογικό το βρίσκω, διότι ρεβεγιόν με τον Βαγγέλη σημαίνει ότι ούτε θα φας ούτε θα μιλήσεις, θα κάθεσαι όλο το βράδυ σε μια γωνιά και θα τον βλέπεις να μιλάει και να τρώει ακαταπαύστως.
Να μιλάει, να τρώει και να γράφει πάνω στο γιορτινό τραπέζι τροπολογίες φωτογραφικές, διότι ο Βαγγέλης δεν σταματάει ποτέ, έχει βγάλει πιο πολλές φωτογραφίες και από τον Ρόμπερτ Κάπα. Άσε που μόλις σημάνει το ρολόι μεσάνυχτα μπορεί να μπουκάρει ο ΓΑΠ και να αρπάξει τη βασιλόπιτα φωνάζοντας «ασ' την κάτω, ρε κουφάλα, είναι του μπαμπά μου και του παππού μου».
Σε απόσταση αναπνοής από τον Βαγγέλη βρίσκεται ο Μιχαλολιάκος με 1,6%. Για να κάνεις ρεβεγιόν με τον Μιχαλολιάκο πρέπει να μπεις στον Κορυδαλλό με ελικόπτερο, να κάτσεις απέναντι του υπό το φως των κηρίων και να τον βλέπεις να τεντώνει κάθε τρεις και λίγο το χέρι ουρλιάζοντας «αυτά τα χέρια μπορεί να χαιρετάνε έτσι, είναι όμως χέρια καθαρά». Θα τραγουδήσετε τη Λιλί Μαρλέν και τους Νιμπελούγκεν και μόλις ο κούκος σημάνει δώδεκα, θα βγάλει ο Νίκος τη λίμα και θα αρχίσει να κόβει τη φασιστόπιτα: Ένα για τον Αδόλφο, ένα για τον Γκέμπελς, ένα για τον Γκέριγκ, νηστικός θα μείνεις, φίλε μου, κι αν σου πέσει το φλουρί, δεν θα είναι φλουρί, θα είναι χρυσό δόντι, σαν αυτά που έστελναν οι προπάτορές του στην Ελβετία.
Τελευταίος στις προτιμήσεις των πολιτών ήρθε ο Φώτης Κουβέλης, με ποσοστό 1,2%. Λυπηρό μεν, αναμενόμενο δε, διότι ο συμπαθής κατά τα άλλα μπάρμπα - Φώτης είναι ο πληκτικότερος των Ελλήνων, με την εξαίρεση, ίσως, του ιερού σκηνώματος του Αγίου Νεκταρίου της Αιγίνης. Δεν είναι και το πλέον ευχάριστο να έχεις επί ώρες απέναντί σου κάποιον που ομιλεί με ορολογία νομική, η υποπαράγραφος της παραγράφου του άρθρου οκτώ του Ποινικού Κώδικα, που υπομνηματίζεται από το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος και την πρόσφατη νομολογία του Ειρηνοδικείου της Μακρακώμης. Ακόμη και το «καλή χρονιά» θα το πει με τον δικό του τρόπο ο Δον Κυρφώτης: Εύχομαι να συντρέξουν οι υποκειμενικές και αντικειμενικές συνθήκες, ώστε το νέο έτος να εξελιχθεί σε θετική κατεύθυνση, χωρίς τετελεσμένα και δεύτερες σκέψεις.
Κι όταν έρθει στο τραπέζι η βασιλόπιτα, δεν θα την κόψει, θα την ρηγματώσει.
avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: