Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Τσίπρας κόντρα στο «τρίγωνο της αμαρτίας»

Δριμεία επίθεση στα διαπλεκόμενα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην σημερινή ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη. Κηρύσσοντας την έναρξη της περιφερειακής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέγραψε, μεταξύ την άλλων, τις εξελίξεις που, όπως ανέφερε, δεν μεταδίδουν «τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης» και τόνισε πως πολύ σύντομα «πολύ σύντομα η χώρα θα έχει άλλη κυβέρνηση, κυβέρνηση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, κυβέρνηση σωτηρίας με κορμό την Αριστερά». Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την Κυριακή την πλημμυρισμένη περιοχή Φερών του Έβρου, στον Οικισμό Πόρου.

«Αυτές τις ημέρες δεν κρίνεται στη Βουλή η εκλογή προέδρου. Κρίνεται αν θα μπούμε βαθύτερα στο τούνελ, όπως το περιγράφει το γνωστό e-mail Χαρδούβελη. Αν θα περικοπούν κι άλλο οι κύριες και επικουρικές συντάξεις. Αν δηλαδή από συντάξεις πείνας γίνουν συντάξεις ξαφνικού θανάτου. Αν θα επιβληθεί ο νέος ΦΠΑ σε φάρμακα, νησιά, ξενοδοχεία. Αν θα απελευθερωθούν οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Αν η βαρβαρότητα αναδειχτεί σε ολοκληρωτικό εργασιακό καθεστώς. Κρίνεται το σήμερα και το αύριο της χώρας. Κρίνεται η δημοκρατία μας», είπε μεταξύ άλλων.
Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα...
Τι δεν μεταδίδουν:
«Ο Γιούνκερ έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις για να μας πληροφορήσει πως όταν μιλάει  για ακραίους δεν εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ.  Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Κατάινεν δήλωσε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα. Ο Μοσκοβισί -που μία μέρα πριν την πρώτη ψηφοφορία είχε έρθει να στηρίξει την κυβέρνηση, άλλαξε τροπάρι και δήλωσε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη. Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας δηλώνει ότι είναι υπερβολές όλα αυτά τα τρομοκρατικά δημοσιεύματα και ο γνωστός  Όλι Ρεν  ότι δεν έχει καμία διάθεση παρέμβασης στα εσωτερικά μας. Θέλετε να πάμε και στις περίφημες αγορές; Η έκθεση της J.P Morgan αναφέρει πως το πιθανότερο είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει το κούρεμα του χρέους, και προβλέπει ως πιθανότερη εκδοχή την ευόδωση των διαπραγματεύσεων.
Γιατί; Γιατί απλούστατα για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια υποτέλειας, θα γίνουν πραγματικές και σκληρές διαπραγματεύσεις. Θέλετε να ρίξουμε και μια ματιά στον ευρωπαϊκό τύπο; Ο Guardian γράφει  «Ξεκινά ένα δεκαπενθήμερο που μπορεί να αλλάξει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωζώνη συνολικά». Η Liberation  εκτιμά για το πρόγραμμα του Σύριζα ότι εμφανίζει "πραγματιστικές και ρεαλιστικές" θέσεις. Η Monde κάνει την ανάλυση  ότι «το ρίσκο για τις Βρυξέλλες είναι οι πολίτες να επιλέξουν το ρήγμα με την πολιτική της λιτότητας της τρόικας». Ακόμα και οι πρόσφατες δηλώσεις Ντράγκι φανερώνουν ότι η χαραμάδα αρχίζει και γίνεται ρήγμα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της».
To  τρίγωνο που χρεοκόπησε τη χώρα.
«Ένα σύστημα που με  δημόσιο χρήμα παράγει την ενημέρωση που το συμφέρει, μία ενημέρωση που προσπαθεί να επιβάλλει  την πολιτική που την συμφέρει και μία  πολιτική που δουλεύει για να παράγεται περισσότερο χρήμα. Για λίγους και εκλεκτούς. Αυτή είναι η διαπλοκή. Αυτό είναι το αμαρτωλό τρίγωνο που χρεοκόπησε τη χώρα. Στη μια κορυφή το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στην άλλη οι χρεοκοπημένες τράπεζες που διασώθηκαν με λεφτά των φορολογουμένων και μετά ξαναδόθηκαν σε αυτούς που τις χρεοκόπησαν.  Στην τρίτη τα υπερχρεωμένα, πλήρως αναξιόπιστα, ΜΜΕ. Αυτό το κέντρο, που κυβέρνησε 40 χρόνια. Στήνει κόμματα. Διαλύει κόμματα. Διασπά κόμματα και διεξάγει δημοπρασίες συνειδήσεων».
H υπόθεση Χαικάλη και τα 3 εκατ. της Δούρου
«Έχουμε ένα παρασκήνιο ανωμαλίας από το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Έχουμε καταγγελίες για εξαγορά ψήφων. Έχουμε αδράνεια-για να το πω ευγενικά- των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης. Έχουμε ένα μέγαρο Μαξίμου που κινεί τα νήματα της ανωμαλίας.  Έχουμε κάθε λογής μεσάζοντα να προσπαθεί να επιβάλλει σενάρια εκλογής, σενάρια άλλης κυβέρνησης, σενάρια εκτροπής. Και σύμπτωση! Στο περιστατικό της καταγγελίας για απόπειρα χρηματισμού, μεσάζοντας ήταν άνθρωπος του τριγώνου της διαπλοκής.
..Από όλη αυτήν την ιστορία με την καταγγελία για απόπειρα εξαγοράς ψήφου, κρατήστε δύο πράγματα. Πρώτον αυτό που ακούγεται στους διαλόγους.
"Θα σε πάμε εμείς σε κόμμα που φτιάχνουμε, και θα μπορείς να δικαιολογήσεις την ψήφο σου". ..Χρειάστηκε να κάνει μεγάλη προσπάθεια η περιφερειάρχης Αττικής, η Ρένα Δούρου.  Αναθεώρησε προϋπολογισμό για να βρει ένα κονδύλι 3 εκ. ευρώ για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στο βυθό της ανθρωπιστικής κρίσης. Τα βρήκε όμως. Και χιλιάδες άνθρωποι θα λύσουν τουλάχιστον θεμελιώδη για τη ζωή τους προβλήματα, όπως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Το ίδιο ποσό, 3 εκ. ευρώ, η προσφορά σε βουλευτή για να μείνουν λίγο καιρό ακόμα στις καρέκλες τους, για να διασωθούν, για να μην πάει ο τόπος σε εκλογές, για να μην μιλήσει ο λαός».
Μια κυβέρνηση που «καίει τα σπαρτά»
«Έχουμε μία κυβέρνηση που προσπαθεί να δελεάσει, να συγκαλύψει, να αποκρύψει, να τρομοκρατήσει. Έχουμε μια Βουλή που νομοθετεί με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Ξεπέρασαν  τις 100 οι φωτογραφικές τροπολογίες σήμερα. Έφτασαν τις πενήντα σχεδόν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου από το 2009. Για το νομοσχέδιο της Δευτέρας έχουν ήδη κατατεθεί 7 υπουργικές τροπολογίες.
Έχουμε μια κυβέρνηση που «καίει τα σπαρτά».
Ο φόβος εκτός νόμου
«..η αισιοδοξία, η μαχητικότητα, η απόφαση να αλλάξουμε τα πράγματα, νικούν κατά κράτος την εκστρατεία του φόβου. Είναι μια νίκη απέναντι στην προσπάθεια να παραλύσει η κοινωνία από τον κατευθυνόμενο φόβο. Ο φόβος εξάλλου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κάνει κακό στην υγεία των λαών και των εθνών. Εδώ λοιπόν, στην Αλεξανδρούπολη που φυλάγει Θερμοπύλες, κηρύσσουμε σήμερα το φόβο εκτός νόμου».
Από την Κοζάνη
Το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, από την Κοζάνη, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει το τιμόνι». Όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί μιας «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», στην οποία όπως υπογράμμισε θα έχουν θέσει πρόσωπα άξια κι «ας μην ανήκουν στο δικό μας πολιτικό χώρο». «Τα σκυλιά γαβγίζουν, το καραβάνι προχωρά», τόνισε. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΠΗΓΗ:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: