Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Η αιθαλομίχλη κάλυψε και πάλι την Αττική

Β.Π. Δυστυχώς και στα 50 λεπτά να πέσει η τιμή του πετρελαίου κανείς δεν θα το προμηθευτεί ...Οχι αυτή τη φορά γιατί θα είναι πολύ ακριβό, αλλά γιατί πολύ απλά η αγοραστική δύναμη των πολιτών (μετά τα ανεπάλληλα χαράτσια, ανεργία και μειώσεις μισθών) σε σχέση με άλλες χρονιές έφτασε πλέον στο ναδίρ..
Το κλίμα των Χριστουγέννων αλλά και οι έλλειψη πετρελαίου οδήγησε και πάλι τους Αθηναίους να ανάψουν μαζικά τα τζάκια τους με αποτέλεσμα η αιθαλομίχλη να καλύψει και πάλι την Αττική. Την ανάπτυξη του φαινομένου ευνόησαν τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας και η άπνοια.
Οι τιμές των αιωρούμενων μικροσωματιδίων ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα το βράδυ, καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες. Έτσι, σε πολλές περιοχές της Αττικής, τα αιωρούμενα σωματίδια ξεπέρασαν το όριο συναγερμού, καθώς καταγράφονται συγκεντρώσεις της τάξης των 100 μικρογραμμαρίων/ κυβικό μέτρο. Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας έχουν απευθύνει συστάσεις στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν την άσκοπη χρήση τζακιών, τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους, όσο και για λόγους υγείας κυρίως εκείνων με αναπνευστικά προβλήματα (άσθμα) και καρδιοπάθειες.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: