Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Δημ. Βίτσας: Δε δεχόμαστε τα 19 προαπαιτούμενα τηρούμε το πρόγραμμα μας (Video)

«Δεν δεχόμαστε προαπαιτούμενα. Αντικαθιστούμε τα προαπαιτούμενα, αυτομάτως όταν θα γίνουμε κυβέρνηση, με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Βίτσας ότι όταν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ακυρώσει στην πράξη τα Μνημόνια και δεν θα διαπραγματευτεί τα προαπαιτούμενα, γιατί αυτά αποτελούν μνημονιακούς νόμους.
Σημείωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει τα δύο πρώτα νομοσχέδια που θα εφαρμόσει. Ο Δημ. Βίτσας ανέφερε ότι «τα 20 μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αφορούν την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ανάκτηση της εργασίας, την επανεκκίνηση της οικονομίας και τις δημοκρατικές τομές.
Το mail του Χαρδούβελη δεν δεσμεύει σε τίποτα το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμά του που βασίζεται στην εσωτερική αναδιανομή. «Θα υπακούσουμε στη θέληση του ελληνικού λαού» επεσήμανε ενώ πρόσθεσε ότι οι πιέσεις που ασκούνται στον κ. Σαμαρά είναι γιατί «οι μνημονιακές πολιτικές είναι ιδιοκτησία του» έχει συνυπογράψει και έχει αποδεχτεί το πλαίσιο.

Παράλληλα με την κατάργηση των μνημονίων, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το χρέος, διευκρίνισε στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει μονομερείς ενέργειες, "ελπίζουμε ότι μέχρι τις 15 Μαϊου που είναι το ένα ομόλογο (κατ' ουσίαν Ιούλιο, Αύγουστο) θα έχουν προχωρήσει έντονα οι διαπραγματεύσεις και θα έχει βρεθεί ικανοποιητική λύση".

Ο Δημ. Βίτσας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται σε μια διαρκή σχέση με τον ελληνικό λαό, αλλά ταυτόχρονα θα διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του: δηλαδή να επαναφέρει το μισθό στα 751 ευρώ, τη 13η σύνταξη, την κάρτα για τη μετακίνηση, το νόμο ληξιπρόθεσμα και κόκκινα δάνεια, την ΕΡΤ» το πρόγραμμα δηλαδή της Θεσσαλονίκης θα γίνει πράξη και συγχρόνως θα διαπραγματευόμαστε για το δημόσιο χρέος.

Στιγμάτισε τέλος, την κυβερνητική ρητορική που έχει ευθύνεται για την απαξίωση της πολιτικής από την κοινωνία για παράδειγμα όταν έχουμε την ανεργία στο 41,9% στους νέους, δεν μπορείς να μιλάς για "μικρή πτώση της αύξησης της ανεργίας"!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα βρει τα λεφτά "από εκεί που λέει ο κ. Σούρλας". Να χτυπήσεις το λαθρεμπόριο είναι θέμα πολιτικής βούλησης, το ίδιο και η καταπολέμηση της διαφθοράς. Η Γερμανία έδωσε 10 εκ. μίζες στην Ελλάδα. Ποιοι πήραν τις μίζες; Που πήγαν τα χρήματα αυτά;"

"Διεκδικούμε την αυτοδυναμία" πρόσθεσε τέλος ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι με την παρούσα πολιτική που ακολουθεί.

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: