Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Η «προπαγάνδα» το βασικό όπλο της κυβέρνησης

Θα ζήσουμε τραγελαφική προεκλογική περίοδο και όλα θα καταγραφούν. Η προπαγάνδα τους δεν έχει πλέον αρκετή δύναμη και αυτό φαίνεται από την τεράστια πτώση της κυκλοφορίας των φυλλάδων τους. Όσο για τις δημοσκοπήσεις μόνο οι ίδιοι ξέρουν πως δεν βάζουν τα γέλια όταν τις αναλύουν
Του Μάρκου Μουζάκη στο www.newsbomb.gr
Θαύμα, θαύμα!
Μόλις Σαμαράς και Βενιζέλος ξεκίνησαν την επιχείρηση τρομολαγνείας, τη συνδρομή διαφόρων εταίρων (Γιούνκερ, Σταϊνμάγιερ, Μοσκοβισί, καθεστωτικών και διαπλεκόμενων ΜΜΕ, δημοσιογράφων εμποράκων της παραπληροφόρησης, μεγαλοεπιχειρηματιών οι οποίοι... υπεδείκνυαν στην τρόικα να επιβάλει κι άλλα μέτρα εξαθλίωσης του λαού!) ορισμένες έρευνες άρχισαν να χορεύουν στους ρυθμούς που θέλει το καταρρέον καθεστώς!
Τι θέλει, ώστε να περάσει αυτή η τρομολαγνεία και να εκβιαστούν βουλευτές και λαός;
Ε, πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, αύξηση των ποσοστών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, μείωση της υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διαφοράς, απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ, διάλυση των ΑΝΕΛΛ και μεγάλα ποσοστά πολιτών που να μη θέλουν τις αφορεσμένες εκλογές.
Και ω του θάματος, κάποιες έρευνες που δειλά-δειλά δημοσιοποιούνται δείχνουν ακριβώς όλα τα παραπάνω!
Κι όπως εύστοχα σημείωσε το Newsbomb.gr, σε λίγο θα μας πουν πως προηγείται κιόλας η Ν.Δ.!
Λες κι απευθύνονται σε λαό Λωτοφάγων, αμνήμονα, μαζοχιστή που λέει «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω»!
Βέβαια ήταν αναμενόμενα αυτά τα παιχνίδια χειραγώγησης, από μια κυβέρνηση, ένα πρωθυπουργό, ένα αντιπρόεδρο απελπισμένους, που δίνουν την ύστατη μάχη πολιτικής επιβίωσης με όπλα το φόβο, τον εκβιασμό, τις πολιτικές κωλοτούμπες.
Αναμενόμενη ήταν επίσης η ενεργός συμμετοχή σε αυτό το παιχνίδι και καθεστωτικών ΜΜΕ της διαπλοκής και εξωνημένων δημοσιογράφων.
Μα πλέον ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Δεν «τσιμπάει» σε δολώματα παραπληροφόρησης, χειραγώγησης, κατευθυνόμενης «ενημέρωσης».
Και τα έχουμε πολλές φορές ζήσει αυτά τα άθλια παιχνίδια. Να θυμηθούμε τα όργια λίγο πριν τις πρόσφατες ευρωεκλογές;
Όπου την παραμονή (!) τους βγήκε και δημοσιεύτηκε έρευνα που έδειχνε τη Ν.Δ. να προηγείται (!) με μια μονάδα διαφορά;
Να πάμε δέκα χρόνια πίσω, στο 2004. Εκεί το καθεστώς έδωκε τα ρέστα του σε χειραγώγηση και κατευθυνόμενη «ενημέρωση»...
Μόλις ο ΓΑΠ πήρε το δαχτυλίδι απ' το Σημίτη, άρχισε το όργιο!
Ο Σημίτης προανήγγειλε ουσιαστικά την αποχώρησή του και την παραχώρηση του δαχτυλιδιού στον ΓΑΠ με την ομιλία του στο κλείσιμο της συζήτησης του προϋπολογισμού, στις 22 Δεκέμβρη τα μεσάνυχτα.
Ακριβώς την επομένη βγήκε σε μεγάλο κανάλι κεντρικός σχολιαστής και... θριαμβικά είπε ότι «αμέσως μετά τα Χριστούγεννα θα σας αποκαλύψουμε ναι μεγάλη ανατροπή στις δημοσκοπήσεις».
Και μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς έκανε τη μεγάλη «αποκάλυψη» ότι... «το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά μία μονάδα»!
Χωρίς να πει ούτε εταιρία που έκανε την έρευνα, ούτε τίποτα άλλο. Έτσι, απλά!
Αλλά αμέσως μετά τις γιορτές κάμποσες εταιρίες, που έπαιζαν με το σύστημα Σημίτη άρχισαν να δημοσιοποιούν δημοσκοπήσεις με την υπέρ της Ν.Δ. και του Καραμανλή διαφορά αισθητά κουτσουρεμένη!
Από 5-6 μονάδες που ήταν πριν τις γιορτές τη μείωναν στη... μιάμιση έως δύο μονάδες!
«Κατά σύμπτωση» έρευνες αυτών των εταιριών με μείωση της υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διαφοράς βλέπουμε και αυτές τις μέρες!
Κι έβγαζαν μια εκλογική μάχη θρίλερ!
Άλλωστε η εταιρία που, όπως σας προαναφέραμε, έδειχνε την παραμονή των ευρωεκλογών νίκη της Ν.Δ. (!) διακρίνεται και σήμερα στο παιχνιδάκι...
Μάλιστα άλλη εταιρία (που επίσης «παίζει» και σήμερα στα παιχνίδια χειραγώγησης...) στην τελευταία δημοσκόπηση που παρουσίασε πριν τις εκλογές του 2004 έδειχνε την υπέρ της Ν.Δ. διαφορά στο... 1.4% κι έκανε την ανάλυση, ότι «επειδή όμως η συντριπτική πλειοψηφία των αναποφάσιστων προέρχεται απ' το ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται να κερδίσει τελικά το ΠΑΣΟΚ»!
Μέσα σε αυτό το όργιο της επιχείρησης χειραγώγησης των πολιτών θυμάμαι δύο εταιρίες που έκαναν έντιμα τη δουλειά τους.
Η Μαρία Καρακλιούμη, στέλεχος της RASS, η οποία ναι μεν ήταν κοντά στο ΓΑΠ αλλά ήθελε να κάνει τη δουλειά της έντιμα, αξιόπιστα και τηρώντας τους κανόνες δεοντολογίας, έστειλε στο Γιώργο μήνυμα και του έλεγε «πρόεδρε, μην ακούς όσα σου λένε κάποιοι, η διαφορά είναι γύρω στις 4-5μονάδες».
Ο Χριστ. Βερναρδάκης, στέλεχος της V-PRC , επίσης δημοσιοποιούσε δημοσκοπήσεις με παρόμοια διαφορά, 4-5 μονάδες.
Τελικά ο Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές με 5 μονάδες διαφορά!
Και μετά τις εκλογές οι διάφοροι αναλυτάδες (δημοσκόποι και εμποράκοι δημοσιογραφικοί της παραπληροφόρησης) έβγαιναν κι έλεγαν ότι... η διαφορά «φούσκωσε» τις μέρες που απαγορεύονταν η δημοσιοποίηση ερευνών!
Δηλαδή έλεγαν ότι... «εμείς δεν πέσαμε έξω, αλλά όταν δεν μπορούσαμε να δημοσιεύουμε δημοσκοπήσεις τότε μεγάλωσε η διαφορά»!
Το τέλειο άλλοθι (έτσι νόμιζαν)!
Να δούμε τι θα πουν και τώρα όλοι αυτοί οι συνεταίροι σε μια καινούργια επιχείρηση χειραγώγησης.
Μάλλον θα πουν ότι... ψιχαλίζει!

Πηγή:anemosantistasi

Δεν υπάρχουν σχόλια: