Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η απάντηση Φωτόπουλου στη Βούλτεψη για τον ΕΝΦΙΑ

«Κουβέντα για την ταμπακέρα», είναι το πρώτο σχόλιο του Νίκου Φωτόπουλου, όσον αφορά στην απάντηση που έδωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη σε ερώτηση που της απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος «για τη γεναιόδωρη έκπτωση που είχε στο χαράτσι και συνεχίζει να έχει στους λοιπούς φόρους (δημοτικά τέλη, ΤΑΠ κτλ)».
Της Ντίνας Καράτζιου
«Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο», λέει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο δ.σ της ΔΕΗ, «πως η λαλίστατη κατά τα άλλα κυβερνητική εκπρόσωπος δεν προέβη στην παραμικρή ανακοίνωση, όταν η καταγγελία μου, δημοσιοποιήθηκε από χθες, στο «Τhe Press Project» και σήμερα ήταν πρωτοσέλιδο στην «Εφημερίδα των Συντακτών», παρά ανταποκρίθηκε σε όσα με έγγραφα και ντοκουμέντα της καταμαρτυρούν, μόνο κατόπιν πίεσης του βουλευτή εντός του κοινοβουλίου».
Στην ανακοίνωσή του επίσης, ο κ. Φωτόπουλος αναφέρει:
«Αξιοθαύμαστο είναι επίσης», πώς κατάφερε μέσα σε μια τόσο μικρή και άνευ επιχειρημάτων απάντηση, να χωρέσει τόσες απειλές και ύβρεις και ταυτόχρονα, να μην απαντάει σε κανένα από τα επτά(7) ερωτήματα τα οποία της έθεσα.
Αντί να αναλώνεται όμως σε απειλές και προσφυγές στη Δικαιοσύνη, θα ήταν καλύτερο και πιο εύκολο για την ίδια, να δημοσιοποιήσει ένα λογαριασμό της ΔΕΗ, στον οποίο να φαίνονται τα τετραγωνικά που χρεώνεται η κατοικία της. Όμως έτσι θα φανεί η ασυμφωνία με το πόθεν έσχες που η ίδια έχει δηλώσει!

Είναι προφανές ότι η κα. Βούλτεψη δεν μπορεί να απαντήσει σε κανένα από τα ερωτήματα, γιατί απλά δεν έχει απάντηση!

Δεν εμφανίζει νόμο, ή εγκύκλιο, ή απόφαση με βάση την οποία να απαλλάχθηκε, γιατί απλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Δυστυχώς για την ίδια δεν υπάρχει και χρόνος για να μπορέσει η κυβέρνηση με κάποια πράξη νομοθετικού περιεχομένου να καλύψει την περίπτωσή της.

Επίσης θα ήθελα να πληροφορήσω την κυβερνητική εκπρόσωπο ότι οι δικοί μου τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν ελεγχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, χωρίς να βρεθεί τίποτα από αυτά που υπαινίσσεται. Αν λοιπόν μένουν κάποιοι λογαριασμοί να ανοίξουν αυτοί είναι οι δικοί της».


Στην απάντηση που έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος μετά την ερώτηση του κ. Πετράκου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι κύριοι αυτοί, οι οποίοι καταγγέλλουν όλα αυτά είναι υπόδικοι. Να σας ενημερώσω, λοιπόν, κύριε συνάδελφε, επειδή το μόνο που έχω στην κατοχή μου είναι ένα σπίτι τριάντα ετών με το οποίο ασχολείστε όλοι -όλοι ασχολούνται με αυτό το σπίτι- το οποίο έχει χτιστεί με αίμα και πόνο, ότι δεν υπάρχει τίποτε γύρω από αυτό. Ο ΕΝΦΙΑ πληρώνεται κανονικά και μάλιστα περισσότερο, γιατί, όπως ανακάλυψα τώρα με βάση αυτό, είναι δηλωμένα και περισσότερα τετραγωνικά. Και βγαίνει ο κάθε ένας, ο οποίος είναι υπόδικος για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, λέει κάτι και γεμίζει ο κόσμος με αυτό, αναδημοσιεύεται. Δεν σας κάνει εντύπωση που το δίνει σε αυτή την εφημερίδα;Ας σταματήσουν λοιπόν αυτές οι ιστορίες. Δεν πρόκειται να βγάλετε άκρη με ένα σπίτι που έχω εγώ και τριάντα πέντε τετραγωνικά εξοχικό, κύριε συνάδελφε. Βρείτε κάτι άλλο. Βρείτε πολιτικά επιχειρήματα.

Προσωπικά εγώ αλλά και η οικογένειά μου δεν έχουμε κανένα τέτοιο στίγμα. Πληρώνουμε πάρα πολλά χρόνια, δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα, φόρους για να πληρώνονται αυτοί που μας καταγγέλλουν σήμερα. Θα μιλήσει η δικαιοσύνη για αυτούς. Έτσι κι αλλιώς όμως είναι υπόδικοι για κακουργηματικές πράξεις. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι κάποιος ο οποίος έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για διασπάθιση δημοσίου χρήματος κάνει καταγγελίες; Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Λυπάμαι. Ελπίζω να καταλάβατε όλοι τι συμβαίνει»

Δεν υπάρχουν σχόλια: