Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ..

«Συνάντηση αντιπροσωπίας βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με το προεδρείο και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ » 
Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πετράκο Θανάση, Ουζουνίδου Ευγενία και Γελαλή Δημήτρη συναντήθηκε στις 11/10/2012 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Βουλή με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. Νίκο Φωτόπουλο.
1. Η Αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε για τις χαριστικές ρυθμίσεις της συγκυβέρνησης σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων καθώς και για απειλές διώξεων από την διοίκηση της ΔΕΗ για τις αποκαλύψεις αυτές στα ΜΜΕ. Επισήμανε την αντισυνταγματικότητα του τέλους ΕΕΤΗΔΕ καθότι παραβιάζει το Άρθρο 4 §5 περί αναλογικότητας των φορολογικών βαρών με τις αλλαγές που αποφάσισε η συγκυβέρνηση Παπαδήμου μετά την κατάθεση της προσφυγής στο ΣτΕ. Με τις προκλητικές αυτές αλλαγές ευνοούνται μεγάλες επιχειρήσεις έναντι των μικρών (Μεγάλα ξενοδοχεία έναντι μικρών, το The Mall έναντι των μικρών μαγαζιών), καζίνο κ.α παραβιάζοντας την αρχή της ίσης μεταχείρισης των επιχειρήσεων. Επίσης παρατηρούνται περίεργες αλλαγές (προς τα κάτω) στις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες από μεγάλες επιχειρήσεις.
Τέλος το ΕΕΤΗΔΕ με τις παρενέργειες που προκαλεί οδηγεί την ΔΕΗ σε μια σίγουρη κρίση ρευστότητας που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από προβλήματα ρευστότητας που άφησε η δήθεν απελευθέρωση αγοράς ενέργειας (βλ. energa, hellas power, κτλ) και απλήρωτοι λογαριασμοί από μεγάλους καταναλωτές(Αλουμίνιον Α.Ε. Δημόσιο κτλ). Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τόνισε την ανάγκη μιας δημόσιας ΔΕΗ η οποία θα παράγει οικονομική ενέργεια για την ανάπτυξη της χώρας. Τέλος έθεσε το θέμα της έλλειψης προσωπικού που όχι μόνο αυξάνει το κόστος παραγωγής ενέργειας αλλά θέτει και σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων της.

Η αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εξέφρασε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση της, στην ενέργεια αυτή της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που σκοπό είχε να αποκαλύψει την αλήθεια για το ποιος και πόσο πληρώνει για το χαράτσι στα ακίνητα (τέλος ΕΕΤΗΔΕ).
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει την προσπάθεια της τρομοκράτησης των εργαζομένων από την διοίκηση της ΔΕΗ και τη συγκυβέρνηση που στόχο έχει να κουκουλώσει την αποκάλυψη της στυγνής αλήθειας ότι το τέλος ακίνητης περιουσίας (τέλος ΕΕΤΗΔΕ) το πληρώνουν μόνο οι μικροϊδιοκτήτες και όχι αυτοί που κατέχουν τη μεγάλη ακίνητη περιουσία(καταφανής παραβίαση του Άρθρου 4 §5 του Συντάγματος ). Το ειρωνικό στο χαράτσι της ακίνητης περιουσίας είναι ότι οι ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι θα πάρουν τα ακίνητα τους και θα φύγουν στο εξωτερικό (όπως με τις επιχειρήσεις τους π.χ ΦΑΓΕ ) και παρόλα αυτά η συγκυβέρνηση τους ευνοεί φορολογικά εις βάρος όλως των υπολοίπων πολιτών. Επίσης η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστήριξε ότι αν υποστεί δίωξη από την συγκυβέρνηση ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ εργαζόμενος της ΔΕΗ για την αποκάλυψη στοιχείων που αφορούν την πληρωμή του τέλους ΕΕΤΗΔΕ την ίδια δίωξη πρέπει να υποστεί και η κα Λαγκάρντ που έδωσε την λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού. Επίσης η λίστα που αποκάλυψαν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να μην έχει την ίδια τύχη με την λίστα Λαγκάρντ, δηλαδή να ξεχαστεί στο γραφείο μιας γραμματέας και οι υπουργοί να παίζουν τις κουμπάρες για το ποιος την έχει.

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που σκοπό έχει να αποκαλύψει την αλήθεια για τις ενέργειες και παραλήψεις της συγκυβέρνησης που αποτέλεσμα έχουν την επιβάρυνση του ΣΥΝΟΛΟΥ των πολιτών της χώρας για να ευνοηθεί μια ισχνή μειοψηφία προνομιούχων. Στα πλαίσια αυτά καταθέτει ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ που παρατηρούνται στο τέλος Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε υπέρ μιας μειοψηφίας μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων και απαιτεί την άμεση κατάργηση του αδίκου και αντισυνταγματικού χαρατσιού.

2. Συζητήθηκε επίσης ο συντονισμός των ενεργειών και οι τρόποι αντίδρασης για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που συζητείται την Τρίτη 16/10/12 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με την οποία καταργείται η ελάχιστη συμμετοχή του δημοσίου στην ΔΕΗ και σε άλλες στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι επιβάλλεται να υπάρξει μαζικό, πλατύ, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για να αποτραπεί η καταστροφική πολιτική της κυβέρνηση για περεταίρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ο τόπος και οι πολίτες χρειάζεται μια 100% Δημόσια Σύγχρονη και Ανασυγκροτημένη ΔΕΗ η οποία να συμβάλει στην παραγωγική συγκρότησης της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: