Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Επιστροφή στον Μεσαίωνα

"Από πού να το πιάσει κανείς; Να το πιάσουμε από το ρατσισμό; Να μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα; Για το δικαίωμα τους καθενός μας να έχει ελευθερία επιλογής και όχι να είναι ένα ρομποτάκι κατευθυνόμενο; Δεν ξέρω για τι να πρωτομιλήσουμε!" Τα λόγια του σκηνοθέτη της παράστασης Corpus Christi, Λαέρτη Βασιλείου, λίγο μετά την πρώτη επίθεση παραθρησκευτικών και ακροδεξιών ομάδων στο Θέατρο Χυτήριο.
Από το "Αλβανέ, εδώ θα γίνει ο τάφος σου" στον σκηνοθέτη που έχει φέρει δύο πρώτα βραβεία στην Ελλάδα στο "έτσι, φύγε παλιοπουσταρα λούγκρα, τραβά πάρε καμία πίπα'' σε παριστάμενο που διαφωνούσε με το ναζιστικό θίασο. Στις παραληρηματικές συγκεντρώσεις παρόντες και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

"Το ρολόι γύρισε στις χειρότερες παρακρατικές ώρες του 1950" "Τρέμουν τα πόδια μου μετά από αυτό που είδα να ξετυλίγεται μπροστά μας, με αποκορύφωμα τον κ. Παναγιώταρο να βρίζει χυδαιότατα με λόγια που δεν μπορούν να επαναληφθούν και να κάνει επιθετική πολιτική με παρουσία της Αστυνομίας του κ. Δένδια", η μαρτυρία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Μαρίας Κανελλοπούλου στο ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5".

"Λυπάμαι πάρα πολύ τους δειλούς ανθρώπους που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή και τα -φανερά ή κρυφά- εγκλήματά της.Λυπάμαι πάρα πολύ την Ελληνική Αστυνομία και τους ηγέτες της Εκκλησίας μας, που κατάντησαν ακόμα πιο δειλά της όργανα", το σχόλιο του Φοίβου Δεληβοριά.

"Nιώθω ντροπή που τέσσερις πέντε χρυσ-αλήτες βουλευτές και καμιά πενηνταριά θρησκόληπτοι, εμφανώς ψυχικά διαταραγμένοι, κατάφεραν χτες, με την ανοχή της πολιτείας, να επιβάλλουν τη νοσηρή θέλησή τους και να ματαιώσουν την παράσταση στο θέατρο "Χυτήριο ...Το ρολόι γύρισε στις χειρότερες παρακρατικές ώρες του 1950. Ντροπή για όλους μας", τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Πέτρος Τατσόπουλος.

"Κάποιοι δε σεβαστήκανε το νόμο, κάποιοι δε σεβαστήκανε την τέχνη. Υπήρχε ένα πολύ τρομοκρατικό κλίμα για το οποίο η αστυνομία δεν έκανε τίποτα ώστε να μπορέσουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς", είπε στο ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5" ο ηθοποιός, Χάρης Μαυρουδής


Λίγα λόγια για το έργο
Επανεξετάζοντας και αναδημιουργώντας την πιο γνωστή ιστορία του κόσμου, ο Λαέρτης Βασιλείου και η ομάδα ARTISAN μας καλούν να τους ακολουθήσουμε… σε ένα διαφορετικό ταξίδι αυτογνωσίας, έχοντας για μοναδικό όπλο τη φράση: “ΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ”.

Η Υπόθεση: Η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Συναντιούνται σε ένα ταξίδι κατά το οποίο η φιλία τους δοκιμάζεται από τον Έρωτα, την Αγάπη, την Καριέρα και την Προδοσία ως την άλλη όψη της Θυσίας. Το Κόρπους Κρίστι είναι ένα έργο που αφηγείται με καινούριο τρόπο την πιο παλιά και πλέον αμφιλεγόμενη ιστορία για τον Άνθρωπο, σε μία κοινωνία που παραπαίει ανάμεσα σε χαμένες αξίες και ιδανικά και σε μία περίοδο που περισσότερο από ποτέ παλεύουμε να φιλτράρουμε τα όσα μας έχουν «σερβιριστεί» ως επίσημη Αλήθεια και Ιστορία.

left.gr
periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: