Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Βορίδης: Τι ΝΔ, τι ΕΠΕΝ

Η ΕΠΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά, και είχε εκλέξει ευρωβουλευτή. Ως ακτιβιστής στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο που ήθελα να δραστηριοποιηθώ πολιτικά, ήταν η μόνη διέξοδος». Η παραπάνω είναι δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη στην εφημερίδα Athens News τον Αύγουστο του 2011. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα ο Μάκης Βορίδης ταυτίζει ιδεολογικά την ΕΠΕΝ και τη ΝΔ.
«Θεωρώ ότι η Ν.Δ. εκφράζει την εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά. Ένα μεγάλο τμήμα των θέσεων της Χρυσής Αυγής, ειδικά στα ζητήματα της Δημοκρατίας, των ατομικών ελευθεριών και της οικονομικής ελευθερίας προσομοιάζει με θέσεις της Αριστεράς», δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ταυτίζοντας το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ με αυτό της ΕΠΕΝ. «Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας της ΝΔ, με τη Χρυσή Αυγή», προσθέτει ωστόσο.     
«Δεν αποδέχομαι τον όρο ακροδεξιός, αλλά δεν ζητάω και τη νομιμοποίησή μου από την Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ωστόσο σε αυτή τη συνέντευξη αποφεύγεται οποιαδήποτε αναφορά στο παρελθόν του ως γγ της ΕΠΕΝ.
Παράλληλα χρεώνει εκ νέου «τη δημοσιονομική κρίση στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, πολιτική έκφραση της οποίας υπήρξε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ‘80», δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε ο ίδιος με αντίστοιχες δηλώσεις του στο συνέδριο της ΝΔ, οι οποίες προκάλεσαν τους πρώτους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς στο νέο δικομματικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο επιχειρεί παράλληλα να ρίξει τους τόνους σημειώνοντας πως η παρέμβασή του είχε ιστορική αναφορά και τονίζει πως δεν αφορούσε το σημερινό ΠΑΣΟΚ «το οποίο έχει τηρήσει σε πάρα πολλά θέματα μια συγκροτημένη και υπεύθυνη στάση»
tvxs.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: