Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Το ιστορικό ΠΑΣΟΚ ... είναι εδώ και εκφράζει το ΠΑΣΟΚ του Λαού, το ΠΑΣΟΚ του ιδρυτή του!!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 03/02/2010

Το διαχρονικό ΠΑ.ΣΟ.Κ, το κίνημα των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων, των νέων που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον, παρακολουθεί έκπληκτο τις εξελίξεις που διαμορφώνει το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την οικονομία και το ασφαλιστικό.
Η κυβέρνηση κατέληξε τελικά στην επιβολή επώδυνων και σκληρών μέτρων χωρίς να μπορέσει να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ, δημιουργώντας πλέον μία εικόνα αναξιοπιστίας γιατί τα ανώτατα κομματικά στελέχη γνώριζαν την κατάσταση όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Αλμούνια και Προβόπουλου.
Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο η ανακολουθία της κυβέρνησης και...

η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας αλλά το ξόδεμα πολύτιμου χρόνου για την περιγραφή των ελλειμμάτων και του χρέους. Έτσι η κυβέρνηση σπατάλησε τον ανεκτίμητα ωφέλιμο πολιτικό χρόνο συμβάλλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τα μέγιστα στην κερδοσκοπία των τραπεζών σε βάρος της χώρας και του λαού.
Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό όταν μιλάμε για αγορά κρατικών ομολόγων εννοούμε τράπεζες που μας δανείζουν με υψηλό επιτόκιο. Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες έδρασαν επί τέσσερις μήνες ως μαθητευόμενοι μάγοι λες και ήθελαν να παραδώσουν την τύχη της χώρας στους οίκους αξιολόγησης και στην κερδοσκοπία των τραπεζών.
Δεν είναι δυνατόν το ΠΑ.ΣΟ.Κ να παρακολουθεί ως θεατής επί τρεις μήνες το κατασκευασμένο κλίμα τρομολαγνείας και πτώχευσης που καλλιέργησαν οι διεθνείς τραπεζίτες και το ευρωπαϊκό και υπερατλαντικό κατεστημένο που την ίδια ώρα μας δανείζει για να αγοράζουμε τα όπλα και τα προϊόντα του.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ ωφείλει να υπενθυμίσει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ, ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα. Γι' αυτό καλεί τον εργαζόμενο λαό, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους νέους, τους διανοούμενους να αναλάβουν επικοδομητικές πρωτοβουλίες για την έξοδο από την κρίση. Καλεί επίσης το ιστορικό ΠΑ.ΣΟ.Κ να αναλάβει τις ευθύνες του.
Τώρα είναι η ώρα του χρέους και του αγώνα για να ηττηθούν οι σκληρές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού στην πράξη.
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου δεν ηττήθηκε μόνο ο Καραμανλής και η δεξιά αλλά και οι πολιτικές που οδηγούν μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Οι καιροί δεν επιτρέπουν πλέον εφησυχασμό αλλά εγρήγορση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: