Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Πάρτε άμεσα μέτρα κοινωνικής προστασίας…


Είναι η ώρα που πρέπει όλοι να πάρουμε ξεκάθαρες θέσεις, και να αποφασίσουμε με ποιούς θα πάμε και ποιούς θα αφήσουμε. Τα κόμματα της αριστεράς φοβικά και άτολμα σπαταλούν αλόγιστα και καιροσκοπικά κάθε έννοια αλληλεγγύης τρέχοντας ουραγοί πίσω από όποιους φωνάζουν ελπίζοντας σε <πολιτικά ψίχουλα>. Η δεξιά έχει κλειστή στο του οίκου της αναγνωρίζοντας ότι δεν δικαιούται να ομιλεί. Οι Μόνιμοι Υπάλληλοι της πλουτοκρατίας Λ.Α.Ο.Σ. κλπ, αποπροσανατολίζουν και παραπλανούν πουλώντας ξενοφοβία, και εκμεταλλεύονται την αδυναμία κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης να εξηγήσουν το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, και το ΠΑΣΟΚ μουδιασμένο κρύβεται πίσω από τα κυβερνητικά βήματα. Εγώ λοιπόν κάνω ταμείο:
ΝΑΙ σε κάθε μέτρο πάταξης φοροδιαφυγής, τεκμήριων διαβιώσεις, φορολόγησης εκκλησίας, μερισμάτων και μη επενδυόμενων κερδών των επιχειρήσεων.
ΝΑΙ στο πλαφόν των λεγόμενων golden boys, την μείωση των μελών των Δ.Σ. σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς, καθώς και την μείωση των αποζημιώσεων τους στο 50%.
ΝΑΙ στην μειώσει μισθών Υπουργών, βουλευτών υπαλλήλων βουλής κλπ.
ΝΑΙ στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και της ενιαίας κλίμακας.
ΝΑΙ στο συμμάζεμα του Δημόσιου Τομέα, τον <Καλλικράτη>, το
Μεταναστευτικό, και τον εκλογικό νόμο.
Όμως η απόδοση ευθηνών και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να θεωρείται εκδίκηση. Γι αυτό άμεσα πάρτε πρωτοβουλία να γίνει άρση κάθε παραγραφής των σκανδάλων που διερευνούν οι εξεταστικές επιτροπές, έστω και αν ματώσουμε. Το αίσθημα αδικίας, η απόγνωση και τα πολιτικά αδιέξοδα στα μάτια των πολιτών, συνθέτουν εκρηκτικό μίγμα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής. Και δεν μιλώ για τους Δημόσιους υπαλλήλους άνω των 2000 ευρώ, τους εφοριακούς, τους δικαστικούς, τους αθλητές, τους μεγαλογιατρούς, τους δικηγόρους, κλπ. μιλώ για τις στρατιές των ανέργων που θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες, σε αυτούς που προσπαθούν να ζήσουν με 700 η 800 ευρώ τις οικογένειες τους, σε αυτούς που ακόμα τους έχετε αφήσει στα δόντια των τραπεζιτών, αφού δεν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Προτάσεις έχουν διατυπωθεί πολλές κατά καιρούς και αναφέρω μερικές, τόλμη χρειάζεται και σύγκρουση με αυτούς που δημιούργησαν την κρίση:
- Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων για 2 χρόνια (άτοκα) σε εισοδήματα κάτω των 30.000 ευρώ, ώστε αυτά τα χρήματα να πέσουν στην αγορά. (το κόστος να καλυφθεί από τα 28 δις που πήραν οι τράπεζες σε ρευστό και εγγυήσεις)
- ΠΛΗΡΗΣ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους, μέσα από τα νοσοκομεία και μόνο! Για να αποφευχθεί αλόγιστη συνταγογράφηση.
- ΕΠΙΒΟΛΗ πλαφόν στις εταιρίες καυσίμων.
Η όποια δημοσιονομική προσπάθεια όσο καλά μελετημένη να είναι μπορεί να τιναχθεί στον αέρα σε λίγες ώρες, αν δεν διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη, και η κοινωνική ειρήνη δεν μπορεί να διατηρηθεί αν δεν καλυφτεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού. Γι αυτό πάρτε έκτακτα μέτρα κοινωνικής προστασίας αλλίως το μόνο που θα εισπράξετε είναι οργή!!!!!!!!

1 σχόλιο:

LILAC είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΑΘΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!!!!!
ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΦΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΔΩ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ 1,26-1.36 ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!!ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΔΕΚΟ
Η ΚΟΡΟΙΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΛΕ ΜΟΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΣΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΟΤΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ!!ΝΑΤΑ ΚΟΨΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΝΑΙ!!ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ 3ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΝΑ ΦΙΛΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ 4ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΛΑΣ!!ΠΟΥΥΥΗΥ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ !ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΟΥΝΤΑ !!ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ !!ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ!ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΦΙΛΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΒΓΑΛΕ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΔΕΣΣ!!