Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Γενική απεργία!!!..


Γιατί είναι αδύνατο ότι κερδήθηκε τα τελευταία 35 χρόνια μετά τη δικτατορία, το δικαίωμα για δουλειά, για δωρεάν παιδεία και υγεία, για δίκαιες συντάξεις, για μια σταλιά ανάσα και ζωή, να γίνει φτερό στον άνεμο επειδή έτσι απαιτούν οι Ευρωπαίοι "σύμμαχοί" μας.
Γιατί η εποχή της φεουδαρχίας έχει περάσει προ πολλού, και δεν γίνεται να ξαναγυρίσει.
Γιατί η Εθνική Ανεξαρτησία έχει στοιχίσει πολύ αίμα για να χαρίζεται έτσι δωρεάν στα κοράκια των αγορών και τους πολιτικούς τους συνεργάτες.
Γιατί αυτοί που έχουν καταθέσει σχεδόν 100 δις ευρώ στις τράπεζες του εξωτερικού δεν είναι ούτε...
εργάτες ούτε δημόσιοι υπάλληλοι!!!

Γιατί 5,1 δίς χαρίστηκαν μόνο μες την τετραετία 2004-2008, από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.
Γιατί το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο (ναί της μικρής Ελλάδας) κατέχει το 20% του παγκόσμιου στόλου αλλά τα χρήματα τους δεν περνάνε από δω, αλλά ταξιδεύουν στις 10000 offshore εταιρείες, κάνοντας τζιρο 500 δις (!) το χρόνο, αφήνοντας τεράστια ποσά να ξεφεύγουν νόμιμα απο τη φορολογία!
Γιατί κάθε χρόνο 5δις τουλάχισον του πληρωμένου ΦΠΑ απλά δεν αποδίδεται στο κράτος, ενώ έχει αρχίσει το γδάρσιμο για να μαζευτεί 1 δις και ούτε.
Γιατί το στέγνωμα της αγοράς θα έχει σαν αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια την ύφεση, το κλείσιμο μικρών και μεγαλύτερων επιχειρήσεων, την ανεργία, την εξάρτηση όλων από τις τράπεζες και τελικά την υποδούλωση.
Γιατί είναι σίγουρο με αυτά τα μέτρα οτι αμέσως μετά θα πρεπει να ληφθούν κι άλλα, κι ύστερα κι άλλα για το καλό δήθεν της πατρίδας.
Γιατί πατρίδα μας δεν είναι οι ισολογισμοί των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά αυτά που αγαπάμε, οι άνθρωποι γύρω μας, οι οικογένειες τα παιδιά μας και οι φίλοι μας που μας βάζουν να τους φορέσουμε τη θηλειά στο λαιμό.
Γιατί η Γερμανία ηττήθηκε πριν από 65 χρόνια και τώρα επιστρέφει δριμύτερη και πονηροτερη απο άλλη πόρτα.
Γιατί δώσαμε ρε, δώσαμε, ας δώσουν κι αυτοί που τα πήραν όλα και τώρα κάνουν τους ανυποψίαστους.
Γιατί κάποια στιγμή πρέπει κάποιοι να πληρώσουν για τις ληστείες σ'αυτό τον τόπο.
Γιατί η κρίση θα γίνει χειρότερη αν δεν πατήσουμε τώρα φρένο στις απαιτήσεις των αχόρταγων αγορών.
Γιατί είμαστε ευκολόπιστοι, αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι.
Γιατί τσαντίστηκα! Γι αυτό!
Ας γίνει χαμός μαζικότητας στις συγκεντρώσεις. Ας σταλεί επιτέλους το μήνυμα.!!

Από τον Γιώργο Σαρρή

Δεν υπάρχουν σχόλια: