Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ξεσπασμα Γ.Α.Παπανδρέου με σκληρά λόγια κατά της προηγούμενης διακυβέρνησης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκληρά λόγια κατά της προηγούμενης διακυβέρνησης, αλλά και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποίησε κατά την ομιλία του στο υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός.
Ο Γ. Παπανδρέου
χαρακτήρισε "εγκληματική" την πολιτική του πρόσφατου παρελθόντος, σημειώνοντας ότι αυτή πληρώνουμε σήμερα. Αιχμές άφησε και εναντίον της Ε.Ε, υπογραμμίζοντας ότι έδωσε με ατολμία τη μάχη με τις αγορές, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει έρμαιο των ορέξεων των κερδοσκόπων, ενώ αναφερόμενος στη Eurostat, είπε ότι κρύφτηκε πίσω από την Ελλάδα. Επανέλαβε πολλές φορές ότι η χώρα δίνει μάχη, τονίζοντας ότι "θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε".
Στο υπουργικό Συμβούλιο, όπου έγινε ο απολογισμός των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής- ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του σημειώνοντας ότι "αποκαλύφθηκε η εγκληματική πολιτική του πρόσφατου παρελθόντος: Η σπατάλη, η διαφθορά, πελατειακή διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, το ξεχαρβάλωμα της δημόσιας διοίκησης λόγω κομματικών παρεμβάσεων". Πρόκειται για τα αίτια και τις ρίζες του κακού που απαιτούν ριζοσπαστικές αλλαγές, όπως είπε: "Με πολιτικές που αλλάζουν τα κακώς κείμενα".

ostria

1 σχόλιο:

αστυάνακτας είπε...

ας μη ξεσπάει τόσο πολύ....και κυρίως να θυμάται! την ισχυρή οικονομία του Σημίτη, το Χρηματιστήριο και τις προτροπές των στελεχών της τότε κυβέρνησης να επενδύσει ο κόσμος...τους άθλιους Ολυμπιακούς αγώνες που μας χρεωσαν και τόοοσα άλλα. ΕΛΕΟΣ δυο κόμματα είχαν την εξουσία σ΄αυτό το τόπο και τον τιναξαν στον αέρα...Ο ΓΑΠ δεν δικαιολογείται να μας έρχεται ως tabula raza...εγώ δεν ήξερα για το έγκλημα...και το κυριότερο δε φαίνεται ότι μπορεί να ανταπεξέλθει παρ΄όλες τις προσπάθειες των μεγάλων και άλλων καναλιών που στέκονται στο πλευρό του ε;