Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Προοδευτικής Κίνησης Νέων Αριστερών


Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία στον πολυχώρο πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, η προγραμματισμένη εκδήλωση της Προοδευτικής Κίνησης Νέων Αριστερών. Μια εκδήλωση που σας σκοπό είχε την ανάπτυξη ενός διαλόγου στην βάση της Νέας γενιάς. Διάλογο για την πολύπλευρη κρίση που βιώνει σήμερα η κοινωνία μας, για την ανάγκη για ενεργοποίηση της νέας γενιάς και για τον ρόλο της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της προοδευτικής Νεολαίας στην κατεύθυνση ενίσχυσης της φωνής των νέων ανθρώπων και της παρέμβασης της Νέας Γενιάς συνολικά.
Η συζήτηση κινήθηκε σε 4 θεματικούς άξονες. Την Κρίση, την Νέα Γενιά, την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την Προοδευτική Κίνηση μας. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων.
Κρίση. Βιώνουμε σαν χώρα και σαν πλανήτης μια “Κρίση”. Είναι Κρίση Οικονομική, Πολιτική, Αξιακή, Θεσμική. Μια Κρίση με πολλαπλές αναλύσεις και αποτελέσματα που η νέα γενιά καλείται να διαχειριστεί βιώνοντας την με τον χειρότερο τρόπο. Μια Κρίση που είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών του παρελθόντος και συνέπεια της Παγκοσμιοποίησης και της θεοποίησης των αγορών και του χρήματος. Αλλά και μια Κρίση που είναι ευκαιρία για την ανάδειξη νέων πολιτικών και νέων κατευθύνσεων.
Νέα γενιά. Ποιος ο ρόλος της νέας γενιάς σήμερα; Ποιές οι μορφές παρέμβασης της Νεολαίας μας; Η νέα γενιά οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προκλήσεις του σήμερα, να παλεύει για το τώρα ,να συνδιαμορφώνει το αύριο. Η νέα γενιά οφείλει και πρέπει να έχει φωνή, να αυτοπροσδιορίζεται και να δίνει τις δικές τις μάχες για το άυριο. Η νέα γενιά οφείλει να αμφισβητεί και να δημιουργεί. Η νέα γενιά οφείλει να δρά συλλογικά και να αναπτύσσει την δική της δυναμική.
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην παρούσα συγκυρία καλείται ως αριστερό προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας να μην μένει αμέτοχη στις προκλήσεις της νέας εποχής. Καλείται να πρωτοστατήσει στα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα και τους αγώνες για να κάνει το όραμα της πράξη. Καλείται να διαμορφώσει συνθήκες πολιτικής διαβούλευσης και διαλόγου από τα “κάτω” με την νέα γενιά και τις δυνάμεις της Κοινωνίας. Καλείται να συν διαμορφώσει θέσεις για τα σοβαρά ζητήματα της νέας γενιάς και να δώσει στην Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ιδέες και προτάσεις. Καλείται να αναδείξει ζητήματα και να κάνει τον νέο συμμέτοχο και κοινωνό της Νέας Αλλαγής.
Εμείς. Πάντα ενταγμένοι στα πλαίσια του ΠΑΣΟΚ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ παλεύουμε για μια ισχυρή αριστερά ,που μπορεί να προκύψει μονό από την ενεργοποίηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Σχηματίζοντας ισχυρή δυναμική βάσης, εκφράζοντας το λαϊκό αίσθημα.
Η συζήτηση έκλεισε με την ανάπτυξη προτάσεων για πολιτικές και ακτιβιστικές δράσεις που θα μπορούσε η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Κίνηση μας να υλοποιήσει – προτείνει το επόμενο διάστημα.
Άλλωστε η πολιτική παρέμβαση είναι παρέμβαση δράσεων – παρεμβάσεων που γίνεται με την νέα γενιά για την νέα γενιά μέσα στην Κοινωνία.
Προοδευτική Κίνηση Νέων Αριστερών