Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΝΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.


Οι νεοδεξιοί της σύγχρονης Ελλάδας, επίγονοι του πλέον ανεπαρκή και ακατάλληλου πρωθυπουργού, που πέρασε, στην προσπάθειά τους να βγάλουν το κεφάλι τους από το βόθρο των ανομημάτων τους, καταφεύγουν σε ευτελείς μεθόδους αντιπολιτευτικής δράσης.
Ο «σκιώδης» υπουργός της σαμαρικής Ν.Δ. κ. Σαλμάς, έγινε γνωστός, πέρσι, στο πανελλήνιο, από την υπόθεση «Τρομπούκη» και φέτος, πριν δυο μέρες, βάλθηκε ν΄ αποδείξει την ασυνέπεια της κυβέρνησης, σ΄ ό, τι αφορά τον τρόπο διορισμού των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών.
Ο κ. Σαλμάς κατήγγειλε, λοιπόν, σε επιτροπή της βουλής, πως 3 από τους διορισθέντες διοικητές, έγραψαν στα βιογραφικά, που κατέθεσαν, πως είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, ο ένας, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο δεύτερος και συνεργάτης – παλιότερα – σημερινών υπουργών, ο τρίτος !
Λες και όποιος έβαλε υποψηφιότητα για διοικητής σε κάποια Υγειονομική Περιφέρεια, θάπρεπε να κρύψει κάθε σχέση με το …ΠΑΣΟΚ, μη, τυχόν και θεωρηθεί ως κώλυμα !
Λες και το σημαντικό στο βιογραφικό, είναι το σκέλος των «συστάσεων» κι όχι εκείνο των προσόντων, των σπουδών και της εμπειρίας !
Λες π.χ. και η Χριστίνα Παπανικολάου, πήρε τη θέση λόγω της αναφερόμενης συνεργασίας της με τον Β. Βενιζέλο κι όχι λόγω της αξίας της, που είναι για πολλά χρόνια δοκιμασμένη και πιστοποιημένη !

Που ήταν ο κριτής κ. Σαλμάς, όταν στην επάρατη πενταετία, διορίζονταν διοικητές στις αντίστοιχες υπηρεσίες κάτι ξέκωλα, χωρίς καθόλου προσόντα σπουδών και εμπειρίας, διαθέτοντας, μόνο, «άλλα προσόντα» ;

Φτάσαμε στο, απίθανο, σημείο να εγκαλείται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γιατί διορίζει, σε κάποιες θέσεις της κρατικής μηχανής, μέλη ή φίλους του …ΠΑΣΟΚ ! Και η κριτική να γίνεται απ΄ αυτούς που ο λαός, μόλις, 4 μήνες πριν, καταχέριασε, στέλνοντάς τους στο περιθώριο και την ανυποληψία.
Δυστυχώς, όμως, στην κατάσταση αυτή δεν οδηγηθήκαμε μόνο από τη θρασύτατη και ξεδιάντροπη λειτουργία των νεοδεξιών, αλλά και από την γαλαντομία των κυβερνώντων στο ζήτημα της στελέχωσης των μετακλητών θέσεων του κρατικού μηχανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: