Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Μας την "πέσανε" για να μας "σώσουν" και να σωθούν..!!

Μας την "πέσανε" λοιπόν, όπως αναμενόταν. Μετά τους κερδοσκόπους των αγορών, ήλθαν οι..."σωτήρες" των Βρυξελλών. Και μας είπαν κουνώντας το δάχτυλό τους : "Άντε βρε. Να τηρήσετε απαρέγκλιτα τα επώδυνα για τον λαό σας μέτρα, που πήρατε. Να πάρετε και άλλα, εάν κριθούν απαραίτητα. Από εσάς και από εμάς. Διότι πλέον θα σας επιτηρούμε καθημερινά. Και, αν είσθε "καλά παιδιά", θα σας στηρίξουμε πολιτικά, απέναντι στους κερδοσκόπους. Ακόμη και οικονομικά, απέναντι στα χάλια σας".
Χονδρικά αυτά δεν είναι που καταλαβαίνουμε όλοι μας ; Αλλά τί σημαίνουν αυτά ;

Πρώτον, ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας άφησαν την Ελλάδα έρμαιο στην μανία των κερδοσκόπων, κάνοντας τάχα ότι δεν μπορούσαν πριν. Στην πραγματικότητα, για να μας τρομοκρατήσουν, υποχρεώνοντάς μας, να μπούμε με το ένα πόδι στον γκρεμό, πριν μας προκύψουν ως "σωτήρες".
Και μας έσπρωξαν στο χείλος του γκρεμού. Και μας υποχρεώνουν να κρεμασθούμε από την "βοήθειά" τους. Και να τους ευχαριστούμε κιόλας, για τα πρόσθετα, επώδυνα για τον λαό μας, μέτρα που μπορεί να (μας υποχρεώσουν να) πάρουμε. Αρκεί να μας βοηθήσουν να σωθούμε από την καταστροφή..!

Δεύτερον, ότι ήδη εκχωρήσαμε(λόγω αυστηρής, καθημερινής επιτήρησης) περισσότερη εθνική μας ανεξαρτησία. Περισσότερη από όση όλες οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης έχουμε ήδη εκχωρήσει(νομισματική πολιτική), όταν συμφωνήσαμε να μπούμε σε αυτήν. Εμείς τώρα δεχθήκαμε τον αυστηρό έλεγχο σχεδόν συνολικά της οικονομικής μας πολιτικής. Φορολογικά, εισοδηματικά, ασφαλιστικά, εργασιακά και εν μέρει αναπτυξιακά. Και, αν δεν ελέγχεις τα οικονομικά σου, σε τί είσαι ανεξάρτητος ; Στα σύνορά σου ; Μα, αυτά δεν απειλούνται. Ακόμη τουλάχιστον ! Η τσέπη του λαού σου, η λειτουργία της αγοράς σου και το οικονομικό μέλλον της χώρας σου απειλούνται με κατάρρευση. Και αυτά τα κρίσιμα μεγέθη τα θέσαμε υπο τον έλεγχο των οικονομικών "εχθρών" μας και ευρω- συνεταίρων "σωτήρων" μας. Και όχι μόνο (βλέπε και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Για να μας...σώσουν !

Τρίτον, ότι πράγματι φαίνεται, πως οι ευρω-συνεταίροι "σωτήρες" μας θα μας στηρίξουν. Τότε και τόσο ώστε να μη καταποντισθούμε. Αφού προηγουμένως ματώσουμε όλοι και πολύ. Όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για εμάς. Αλλά γιατί φοβούνται το "ντόμινο", που μπορεί να καταστήσει ευάλωτο στην κερδοσκοπία των αγορών το ήδη πιεζόμενο ευρώ. Και να απειλήσει την διάρθρωση και το μέλλον της ευρωζώνης. Εξ ού και οι διαπιστώσεις του Πρωθυπουργού, ότι η Ελλάδα έγινε "πειραματόζωο" στην κόντρα μεταξύ ευρωζώνης και διεθνούς κερδοσκοπίας. Παρά και με δεδομένα τα χάλια της χώρας μας και τις διαχρονικές ευθύνες πολιτικών ηγεσιών για αυτά. Χάλια που έκαναν την Ελλάδα αδύνατο κρίκο στην ευρωζώνη και "επιλέξιμο πειραματόζωο" στην μεγάλη κόντρα ευρώ και κερδοσκόπων.

Μένει να δούμε το σύνολο του πακέτου περιοριστικών και σταθεροποιητικών για την καταρρέουσα οικονομία μας μέτρων, που θα (μας επιβληθεί να) υποστούμε όλοι οι Έλληνες. Ελπίζουμε με δίκαιη κατανομή, μεταξύ εχόντων και μή εχόντων. Και να μετρήσουμε τις επιπτώσεις τους ( ανεργία και κοινωνικές εκκρήξεις), που απειλούν, ίσως περισσότερο από τα μέτρα.
Ακόμη περισσότερο, όλοι περιμένουμε τις δυνατότητες και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, για μέτρα τόνωσης της εσωτερικής αγοράς και για μέτρα αναπτυξιακής προοπτικής. Χωρίς την οποία, τα περιοριστικά μέτρα δεν θα αποτρέψουν την βαθειά, παρατεταμένη και επικίνδυνη οικονομική ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: