Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


Την περίοδο 2006 – 2008 το Σπουδαστικό Κίνημα απέδειξε πως παραμένει ζωντανό και οι διεκδικήσεις του επίκαιρες. Οι κινητοποιήσεις σύσσωμου του Σπουδαστικού Κινήματος απέναντι στην Αναθεώρηση του Άρθρου 16 και την ψήφιση του αντιδραστικού νόμου – πλαισίου θα γραφτούν στην ιστορία για την αυθόρμητη έκφραση της αγανάκτησης χιλιάδων σπουδαστών για την καθημερινότητά τους στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Εκείνη την περίοδο ο Σπουδαστικός Σύλλογος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. «Αλέξανδρος Παναγούλης», συμμετέχοντας ενεργά και πρωτοπόρα στον αγώνα για μια καλύτερη Δημόσια και Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση είχε πραγματοποιήσει πολύμηνη κατάληψη της σχολής, πάντα μέσα από αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων.
Παράλληλα μετά από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων είχε αποφασιστεί η κλιμάκωση του Αγώνα των Σπουδαστών με το συμβολικό ωριαίο κλείσιμο την 27-1-2007 του παρακείμενου στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. σταθμού «ΕΙΡΗΝΗ» του ΗΣΑΠ. Όπως όλοι γνωρίζουμε οι Σπουδαστικές κινητοποιήσεις είχαν ως αποτέλεσμα τη μη αναθεώρηση του Άρθρου 16 και τη νίκη μας.
Προφανώς, η νίκη αυτή δεν έχει χωνευτεί ακόμα από πολλούς. Στις 8 Φεβρουαρίου του 2010 ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ και τότε Πρόεδρος του Σπουδαστικού Συλλόγου της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. «Αλέξανδρος Παναγούλης», Αλέξανδρος Θεοδωράκος, δικάζεται για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, όχι ως φυσικό πρόσωπο αλλά ως Πρόεδρος του Συλλόγου, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη.
Για την Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. αποτελεί μεγάλη τιμή που το Κράτος επιδεικνύει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά στο Γραμματέα της. Σύσσωμοι καλούμε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση. Καλούμε τους Σπουδαστικούς Συλλόγους να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους, καθώς πιστεύουμε πως στο πρόσωπο του Γραμματέα μας δικάζονται οι αγώνες μας ως σπουδαστές, και καλούμε τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 8 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:00 στα Δικαστήρια Ευελπίδων. Παράλληλα βεβαιώνουμε τους πάντες πως αυτού του είδους οι ενέργειες δε θα μείνουν αναπάντητες. Οι Σπουδαστές θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δεν τρομοκρατούνται από κανένα.

1 σχόλιο:

Μαγνολίτης είπε...

μην μασάτε ρε.. όλα αυτά είναι πολιτικές κινήσεις.. απλά θα γίνει ένας ντόρος και θα τελειώσει το θέμα.. αυτά είναι έτσι για την αράδα, δεν έχουν σημασία, το θέμα είναι να γίνουν τα ΤΕΙ πιο ευέλικτα και να σταματήσουν να είν μικρογραφίες των πανεπιστημίων και των πολυτεχνείων