Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Νέες δημοσκοπήσεις, νέες προειδοποιήσεις...

Ούτε το 40% δεν συγκεντρώνουν στην πρόθεση ψήφου τα δύο μεγάλα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ ως φαίνεται η επόμενη βουλή θα έχει περισσότερα κόμματα και ισχυρή Αριστερά, σύμφωνα και με τις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο. Για κίνδυνο ακυβερνησίας της χώρας «προειδοποιεί», από τη δυσμενή πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στις 5,8 μονάδες καταγράφει τη διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, δημοσκόπηση της «Metron Analysis» που δημοσιεύει το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής». Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η διαφορά είναι 3,7%.
Ειδικότερα, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή, συγκεντρώνει 20,8%, το ΠΑΣΟΚ 15% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 11,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,6%, ΚΚΕ 10,5%, ΔΗΜΑΡ 9%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Οικολόγοι- Πράσινοι 4,6%, ΛΑΟΣ 3%, ΔΗΣΥ 2,1% και ΔΡΑΣΗ 2%.

Στην έρευνα, που διενήργησε η «ALCO» για το «Πρώτο Θέμα», στην πρόθεση ψήφου με αναποφάσιστους, άκυρα και αποχή, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα μειώνεται στο 6,7%.
Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,8%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, η ΔΗΜΑΡ 6,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, η Χρυσή Αυγή 3%, ο ΛΑΟΣ 2,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,55%, η ΔΗΣΥ 2%, η Κοινωνική Συμφωνία 1,4% και το Αρμα Πολιτών 0,8%.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 24%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΚΚΕ 8,6%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΔΗΜΑΡ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%, Χρυσή Αυγή 3,5%, ΛΑΟΣ 3,3%, Οικολόγοι- Πράσινοι 3%, ΔΗΣΥ 2,5%, Κοινωνική Συμφωνία 1,6%, Αρμα Πολιτών 1%.
Για κίνδυνο ακυβερνησίας της χώρας προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής.
Στο ερώτημα αν η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί στην περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κοντά στην εικόνα κατακερματισμού των πολιτικών δυνάμεων που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει «απερίφραστα όχι».
«Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η παραμονή στο ευρώ συνδέεται άμεσα με τη νέα συμφωνία. Οι εκλογές δεν είναι μια καθολική δημοσκόπηση, είναι η ώρα της απόφασης» τονίζει.
Σημειώνει ότι το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι εάν «θα μείνουμε στην Ευρώπη ή θα μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες».
Επικρίνει τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για «μικροκομματικές νοοτροπίες» και δηλώνει ότι εξαιτίας της «επαμφοτερίζουσας συμπεριφοράς» του πρόεδρου της ΝΔ το μοντέλο της κυβέρνησης Παπαδήμου κρίθηκε «μη ικανοποιητικό».
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: