Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ακροδεξιό «Ζάππειο 4»

Σε ακροδεξιό παραλήρημα επιδόθηκε ο Α. Σαμαράς από το Ζάππειο, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την κοινωνία και τους θεσμούς και την ασφάλεια του πολίτη. Ο Α. Σαμαράς μίλησε για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, για κατάργηση του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας ενώ παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα εφαρμόσει τον κουκουλονόμο. Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για "θεμελίωση μιας νέας Μεταπολίτευσης" που στην ουσία θα σημαίνει κατάργηση όλων των δημοκρατικών κατακτήσεων. Στον λόγο του ο κ. Σαμαράς πραγματοποίησε έναν λόγο παραγωγής μίσους αφού  μιλώντας για την αποσυμφόρηση των φυλακών πρότεινε τη  λειτουργία νέων σωφρονιστικών καταστημάτων και την "απέλαση αλλοδαπών που παραμένουν έγκλειστοι στις
φυλακές μας, με διακρατικές συμφωνίες με τις χωρες προέλευσής τους". Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, ξεκινάει άμεσα σχετική διπλωματική πρωτοβουλία.
Υποσχέθηκε ακόμη ότι αν βγει κυβέρνηση θα κάνει υποχρεωτική τη χρήση καμερών στους δημόσιους χώρους ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα "καθαρίσει" τα πανεπιστήμια από τους διαδικτυακούς τόπους που όπως είπε συνιστούν "παράνομες φωλιές" τρομοκρατών.

Όσο για τη μετανάστευση,  όπως τόνισε χαρακτηριστικά. εκτός από την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση "των έργων προστασίας των συνόρων, τη λειτουργία κέντρων προσωρινής κράτησης παράνομων μεταναστών -έξω από τον αστικό ιστό και με οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, με απέλασή τους στη συνέχεια εντός τεσσάρων μηνών."Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στους χρήστες ναρκωτικών επεσήμανε ότι θα αγωνιστεί για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και θα τους αποσπάσει από τους εμπόρους. Η λύση που πρότεινε για την καταπολέμηση των ναρκωτικών είναι να εξαφανιστούν τα στέκια των χρηστών  από τη δημόσια θέα...
Και ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου  στις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις στους  αστυνομικούς υποσχέθηκε ότι θα αποκαταστήσει την "μισθολογική αδικία σε βάρους τους" καθώς «το ΠΑΣΟΚ τραυμάτισε ηθικό ενόπλων δυνάμεων».
rednotebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: