Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σοφία Σακοράφα: Όταν μιλάει ο Βενιζέλος...

 
Βενιζέλος σε κρίση αλήθειας:
΄΄Την επομένη των εκλογών δεν υπάρχει δεδομένη κυβέρνηση και δεδομένη πολιτική΄΄.
Πολύ σωστά κύριε Βενιζέλε. Στις εκλογές συγκρούονται δύο πολιτικές. Η μία η δική σας, της μνημονιακής συγκυβέρνησης και των παραφυάδων της. Η άλλη η αριστερή αντιμνημονιακή με συγκεκριμένο σχέδιο απεμπλοκής από το μνημόνιο και οδικό χάρτη για την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ισχυροποίηση του  λαού μας.
΄΄Γιατί αν ο λαός δεν εκφραστεί με καθαρό τρόπο κι αν δεν δώσει εντολή με σαφή πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα, πλειοψηφία που ξεπερνά κατά πολύ το 50% μπορεί να υπάρχουν 151 βουλευτές στη Βουλή, αλλά δεν θα έχουν πραγματική επαφή με την εκλογική βάση, δεν θα έχουν το ηθικό και πολιτικό έρεισμα να στηρίξουν μια Κυβέρνηση και μια πολιτική, που δεν έχει την έγκριση του ελληνικού λαού΄΄.
Πολύ σωστά κύριε Βενιζέλε. Στη υποθετική, ακραία, απίθανη και απευκταία περίπτωση που συγκεντρώσετε 151 βουλευτές, αυτό που λέτε σήμερα να το θυμηθείτε : δε θα έχετε καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να ολοκληρώσετε την καταστροφή του λαού μας.
Ο γνωστός Βενιζέλος σε κρίση μεγαλείου:
΄΄Δεν είμαι αυτός που πέτυχε, μαζί με τον Πρωθυπουργό, τη μεγαλύτερη στα διεθνή χρονικά μείωση δημοσίου χρέους, που αφαίρεσε από τις πλάτες του ελληνικού λαού 106 δισεκατομμύρια χρέους, 50 ποσοστιαίες μονάδες; Ποια άλλη χώρα δυτική, μέλος νομισματικής ένωσης όπως το ευρώ, έχει πετύχει ποτέ τέτοια άφεση χρέους, τέτοια δραστική μείωση, άρα ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών ;΄΄
Είσαι αυτός που επί 2 χρόνια ήσουν ένας ΄΄φτωχός, απλός΄΄ υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο υποτακτικός του Παπανδρέου και του ΔΝΤ που είπε ΄΄ Ναι΄΄ σε όλα, χωρίς ίχνος όχι βέβαια πολιτικής ηθικής, αλλά στοιχειώδους πολιτικής ευστροφίας. Ναι στους τιτανικούς, ναι στους τζαμπατζήδες Έλληνες, ναι στους τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους, ναι στο ΄΄ μαζί τα φάγαμε΄΄, ναι στο μεσοπρόθεσμο της εξαθλίωσης και της εξόντωσης.
Είσαι αυτός που επιτέλους σε δικαίωσε η οσφυοκαμψία που επέδειξες (μήνυμα προς τα οικονομικά διευθυντήρια) τα δύο προηγούμενα χρόνια και ανέλαβες υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των τραπεζιτών και των φασιστοειδών.
Είσαι αυτός που έφερε στη βουλή, την οποία ως γνήσιος συνταγματολόγος, την αντιμετωπίζεις σαν επικυρωτικό σώμα έξωθεν εντολών, το μνημόνιο του αγγλικού δικαίου και της οικονομικής συμφοράς.
Είσαι αυτός που ενώ αφαίρεσες από την πλάτη των Ελλήνων 106 δις ευρώ, τους φόρτωσες με τα διπλάσια και αυτά που πήρες τα έδωσες στις τράπεζες.
Πραγματικά ποιά άλλη δυτική, μέλος της νομισματικής ένωσης, χώρα θα πετύχαινε μέσα από την αφαίρεση, τον πολλαπλασιασμό των χρεών αλλά και των κερδών των τραπεζών.
Εδώ ξεπερνάει ακόμη και τον εαυτό του... Βενιζέλος σε ρόλο Ελευθέριου Βενιζέλου:
΄΄Kάναμε τη μεγαλύτερη διαπραγμάτευση που έγινε στην ιστορία της Ελλάδος, μετά τη διαπραγμάτευση που έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος για τη Συνθήκη της Λωζάννης΄΄

΄΄...Και το λόγο τους πριν αποσώσουν είχε πάρει ν' αλλάζει ο καιρός,
μακριά στο μαυράδι των νεφών και σιμά στο κοπάδι των ανθρώπων...΄΄
Ο. Ελύτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: