Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η ευθύνες των “αντιμνημονιακών” στο αδιέξοδο της χώρας

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη
Τελικώς, αποδείχθηκε ότι μέσα στο πολιτικό σύστημα της χώρας, ο μοναδικός που έχει ξεπεράσει τις ... παιδικές ασθένειες, είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Οι άλλοι έχουν πολύ δρομο ακόμα... Προς το παρόν τους ενδιαφέρει μόνο να μετρήσουν εκλογικές δυνάμεις πάνω σε μια λεηλατημένη χώρα, στο όνομα μιας (αμφιλεγόμενης για πολλούς ) ιδεολογικής καθαρότητας, αρνούμενοι μονίμως και συστηματικώς να πάρουν πάνω τους την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Βολεμένοι στην ασφάλεια της διαμαρτυρίας, αυτοϊκανοποιούνται να βλέπουν τα ποσοστά τους να αυξάνονται δυο - τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Το 7% να το κάνουν 9%, το 10% να το κάνουν 12%. Ε και, τί έγινε; Για την Ελλάδα που μέρα με τη μέρα πεθαίνει, ποιός πραγματικά νοιάζεται από όλους αυτούς, τούτη την ώρα που προέχει η απεμπλοκή της από το μνημονιακό ζυγό;
Γι αυτή τη χώρα που είναι γεμάτη “ηγεμόνες”, “σωτήρες” και “ειδήμονες”, που διεκδικούν το αλάθητο των απόψεών τους και απαιτούν να τους ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι.
Ωστόσο, όλοι αυτοί που εξανέστησαν στα όσα αυτονόητα είπε ο Τσίπρας στο tvxs, θα πρέπει να αντιληφθούν όχι μόνο ότι είναι παντελώς άχρηστοι για τη χώρα, αλλά ταυτόχρονα, το ίδιο επικίνδυνοι και το ίδιο συνυπεύθυνοι για την καταστροφή της, όσο είναι και οι εμπνευστές και θιασώτες του μνημονίου. Ίσως και περισσότερο, αφού οι πράξεις τους αποδεικνύουν τελικά την υποκρισία των δήθεν αντιμνημονιακών λόγων τους.

Ας μην έχουν ψευδαισθήσεις. Αν αύριο η ανασφάλεια και ο φόβος των ψηφοφόρων μπροστά στην απειλή της ακυβερνησίας (τον οποίο φόβο με τη στάση τους ενισχύουν όλοι όσοι σήμερα απορρίπτουν τη συνεργασία των αντιμνημονιακών δυνάμεων) οδηγήσει σε υπερψήφιση των μημονιακών κομμάτων, την ευθύνη θα την φέρουν αυτοί και μόνον αυτοί, που δεν θέλησαν να δώσουν διέξοδο σ΄ενα λαό που οδηγείται ολοταχώς στην πλήρη εξαθλίωση και καταστροφή.
grafida 

Δεν υπάρχουν σχόλια: