Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Συσπείρωση κατά του Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο ζητά ο Ζαν Λυκ Μελανσόν

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν ζήτησε από τους οπαδούς του να δραστηριοποιηθούν για να ηττηθεί ο Σαρκοζί στο δεύτερο Γύρο και να καταρρεύσει ο άξονας «Μερκοζί».
Στην κατάμεστη πλατεία Στάλιγκραντ, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επικράτησε στον πρώτο γύρο των εκλογών.
«Σας το λέω ξεκάθαρα, είναι θέμα συνείδησης τις ώρες αυτές, έχουμε τα κλειδιά για το τελικό αποτέλεσμα και δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση» είπε. «Σας καλώ να κινητοποιηθείτε για τις 6 Μαΐου χωρίς να ζητήσετε κανένα αντάλλαγμα, να κινητοποιηθείτε για να νικηθεί ο Σαρκοζί».
»Σας ζητώ να μην ολιγωρήσετε και να δράσετε σαν να είχατε να εκλέξετε εμένα τον ίδιο στην προεδρία. Είναι πράξη συνείδησης, μην ζητήσετε τίποτα για αντάλλαγμα».

«Στόχος μας είναι να αναποδογυρίσουμε το τραπέζι, να ανατρέψουμε την τάση στην Ευρώπη που κρατάει και καταπιέζει τους λαούς κάτω από τον άξονα Σαρκοζί- Μερκέλ. Θα πρέπει να τσακίσουμε τον άξονα αυτό στη Γαλλία» κατέληξε εν μέσω χειροκροτημάτων ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν.
www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: