Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΥΖΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΓΑ!
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ!

Στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, μετά την απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρίας να προωθήσει την εκ περιτροπής εργασία με μία μέρα δουλειά την εβδομάδα.
Η συγκυρία που επέλεξε η διοίκηση των ναυπηγείων - που ελέγχεται από τους μονοπωλιακούς ομίλους AbuDhabi Mar και Thusen Krupp - δεν είναι καθόλου τυχαία. Εντάσσεται στη λογική των πιέσεων προς την ελληνική κυβέρνηση να ικανοποιήσει οικονομικές απαιτήσεις που ανέρχονται περίπου σε 140 εκατ. ευρώ και έχουν σχέση με την κατασκευή στα ναυπηγεία δυο νέων υποβρυχίων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία που ελέγχει τα ναυπηγεία έχει επανειλημμένα και προκλητικά διαμηνύσει προς την κυβέρνηση ότι αν δεν αλλάξει τη στάση της, θα προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων. Οι νέες αξιώσεις της διοίκησης, έχουν φέρει σε απόγνωση... 1.500 περίπου εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και απειλούν με διάλυση το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας και της Ανατ. Μεσογείου.

Οι δύο πολυεθνικοί κολοσσοί παρέλαβαν το 2000 το ναυπηγείο με εξασφαλισμένη δουλειά από τα προγράμματα για 6 νέα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Μέχρι τώρα έχουν «τσεπώσει» πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, δηλαδή το 85% του συνολικού κόστους του προγράμματος, χρήματα που προέρχονται από το ήδη λεηλατημένο εισόδημα των εργαζομένων της χώρας, και έχουν παραδώσει μόνο το υποβρύχιο «Παπανικολής», που γέρνει! Τώρα αξιώνουν να αρπάξουν μερικές ακόμα εκατοντάδες εκατ. ευρώ.
iskra 

Δεν υπάρχουν σχόλια: