Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Συντρίμμια η στημένη προεκλογική ατζέντα

Σαν κεραυνός χτύπησε η αυτοκτονία την ατζέντα που με τόσο κόπο επιχειρούσαν να στήσουν τα κόμματα του Μνημονίου και τα ΜΜΕ μπροστά στις εκλογές. Οι μετανάστες, η ΓΕΝΟΠ, τα στημένα θέματα, αλλά και τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν όλους μας θόλωσαν και το σύνολο της φρίκης που ζούμε σχηματοποιήθηκε στην εικόνα του συνταξιούχου φαρμακοποιού που έδωσε τέλος στη ζωή του με τους συμβολισμούς που κουβαλάει η Πλατεία Συντάγματος και τη σκληρή σαφήνεια του σημειώματος που άφησε πίσω του.
Παρεξηγήσεις δεν χωρούν. Η κυβέρνηση, μετά το σοκ που προκάλεσε η ανήκουστη δήλωση Μπεγλίτη στην τηλεόραση και η ψυχρή, αποστασιοποιημένη τοποθέτηση Καψή, προσπάθησε να ενσωματώσει το κλίμα συγκίνησης αποσυνδέοντάς το από την αγανάκτηση, αποσυνδέοντας την πράξη από τα αίτια.

Το κυβερνητικό - ΠΑΣΟΚικό μπλοκ (Παπαδήμος - Βενιζέλος) κινήθηκε στη λογική της προσωπικής τραγωδίας και της ατομικής αλληλεγγύης που πρέπει να δείχνουμε στους διπλανούς μας, ενώ ο Α. Σαμαράς προσφέρθηκε... να μας σώσει. Τα κόμματα της Αριστεράς έβαλαν στο στόχαστρο την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που φέρνουν τα Μνημόνια, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί σε συλλογικούς αγώνες και αλληλεγγύη απέναντι στη βία της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: