Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κυριακή των σκουπιδιών

Καρτερός Θανάσης 

Ο Βενιζέλος λέει ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες από το 1974 γιατί θα καθορίσουν την πορεία της χώρας για δυο γενιές. Εννοεί ότι οι κάλπες θα κρίνουν αν θα συνεχιστεί η πορεία που χάραξαν ο ίδιος, μαζί με τον Σαμαρά και όλη τη συντροφιά των Μνημονίων, υπό την υψηλή εποπτεία της Λαγκάρντ, του Σόιμπλε, της Μέρκελ, της τρόικας - όλων τέλος πάντων των επιφανών ξένων παραγόντων που έχουν ενσκήψει τελευταία στον ελληνικό δημόσιο βίο. Με την απαίτηση, την οποία η συντροφιά του Μνημονίου έχει συνυπογράψει, να καθορίσουν όχι μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο των Ελλήνων.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ άδικο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωτεργάτης του μεγάλου εθνικού στόχου της πρωτιάς. Και κρίσιμες θα είναι οι εκλογές και οι κρισιμότερες από το 1974 και πολλά άλλα. Αλλά όχι για τον λόγο που ο ίδιος φαντάζεται - για να επικυρώσουν μια πολιτική που εφαρμόζεται ήδη διά πυρός και σιδήρου, υπογεγραμμένη από όλη τη συντροφιά του Μνημονίου. Ούτε για να δώσουν στην υφήλιο των δανειστών και των τοκογλύφων το μήνυμα ότι «οι Έλληνες έβαλαν μυαλό». Ότι ψήφισαν ό,τι τους ζήτησε το ΔΝΤ, στήριξαν με την ψήφο τους τον βενιζελικό ψευδο-ρεαλισμό του Μνημονίου, υποτάχτηκαν στον εκβιασμό που διακινεί όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., αλλά και η Λαγκάρντ, ο Σόιμπλε, η ευρωπαϊκή οικογένεια, όλος ο καλός ο κόσμος: Ψηφίστε σωστά, γιατί αλλιώς σας περιμένει τιμωρία τρομερή - δραχμή, έξωση από το ευρωπαϊκό σπίτι, όλεθρος και χάος.

ΕΙΝΑΙ κρίσιμες οι εκλογές γιατί μετά από τα μαύρα χρόνια στον μνημονιακό κάδο θα μιλήσουν επιτέλους τα σκουπίδια. Τα σκουπίδια, μάλιστα. Τα εκατομμύρια των ανθρώπων αυτής της χώρας, που τους φέρονται τόσο καιρό σαν σκουπίδια, τους αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια, επιχειρούν ακόμα και να τους ανακυκλώσουν οι ευφυέστεροι -τύπου Βενιζέλου- σαν σκουπίδια για να τους μετατρέψουν σε χρήσιμη ηλίθια βιομάζα. Τους άνεργους που πετάχτηκαν στα σκουπίδια εν ονόματι της εξυγίανσης, τους συνταξιούχους που πετάχτηκαν στα σκουπίδια εν ονόματι της δημοσιονομικής σταθερότητας, τους νέους που πετάχτηκαν στα σκουπίδια εν ονόματι της ανταγωνιστικότητας. Για να συναντήσουν όλοι μαζί στον τεράστιο κάδο μιας χώρας-σκουπίδι νόμους, ελευθερίες, διατάξεις δικαίου, κατακτήσεις, ανθρώπινα δικαιώματα, για να μη μιλήσουμε για υποσχέσεις και όνειρα κοινωνικής δικαιοσύνης και απελευθέρωσης.
Ε, ΟΛΗ αυτή η τεράστια μάζα σκουπιδιών θα έχει τον λόγο την Κυριακή των εκλογών. Μιλάει ώς τώρα και κανείς δεν την ακούει, φωνάζει και κανείς δεν της δίνει σημασία, διαμαρτύρεται και κλείνουν πιο στεγανά τον κάδο, αυτοκτονεί και κλαίνε πάνω από τον κάδο. Στον κάδο έχουν αποφασίσει ότι είναι η θέση της, στον κάδο το μέλλον της, στον κάδο όνειρα και προσδοκίες, στον κάδο οι ζωές των άλλων - όχι οι δικές τους, για όνομα του Θεού, αυτές είναι βολεμένες, τακτοποιημένες και με λαμπρό επενδυτικό μέλλον από την αξιοποίηση της φτηνής πρώτης ύλης των σκουπιδιών. Τον καλύτερο κάδο καλούνται να ψηφίσουν και στις εκλογές - κάδος της αλήθειας λέει ο ένας, κάδος της σταθερότητας λέει ο άλλος, εδώ ο καλός κάδος διαφημίζει ο ένας, εδώ ο καλύτερος κάδος προπαγανδίζει ο άλλος.
ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ δηλαδή εξακολουθούν να μας φέρονται ακόμα και τώρα, όταν μιλούν για πρωτιές και αυτοδυναμίες και διλήμματα της μορφής Μνημόνιο ή χάος. Αλλά ας μη ξεγελαστούν οι συγκάτοικοι του κάδου: Έχουν αρχίσει και να τα φοβούνται τα σκουπίδια και να βλέπουν εφιάλτες για την Κυριακή των σκουπιδιών. Γι’ αυτό επιστρατεύουν όσο τρόμο τους έχει απομείνει, όσο ζόφο έχουν ακόμα στα θησαυροφυλάκιά τους, όσον άγριο Σόιμπλε, όσον αυστηρή Λαγκάρντ, όσες φάλαγγες Χρυσής Αυγής είναι διαθέσιμες. Γιατί το ξέρουν ότι αν τα σκουπίδια μιλήσουν τη γλώσσα των σκουπιδιών, αν το πάρουν απόφαση να βγουν από τον κάδο, τότε τα μεγάλα σαλόνια των Μνημονίων και των μνημονιακών θα περάσουν μια μεγάλη υγειονομική δοκιμασία.
ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ένα θα έπρεπε να είναι το σύνθημα αυτών των κρίσιμων εκλογών: Σκουπίδια όλης της Ελλάδας, ενωθείτε. Δεν έχετε να χάσετε παρά τον κάδο σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: