Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ ειναι ηθική δικαίωση της ΓΕΝΟΠ και κόλαφος για τον Ρακιτζή.

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Να μας ζητήσουν συγνώμη οι λασπολόγοι
Χυδαιότητες εις βάρος της ΓΕΝΟΠ χαρακτήρισε το πόρισμα του ΣΔΟΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Φωτόπουλος.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, ο κ. Φωτόπουλος απέδωσε τις επιθέσεις εις βάρος των συνδικαλιστών στη στάση που έχουν κρατήσει όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, το μνημόνιο και τη λειτουργία της αγοράς ενέργειας.
Μάλιστα, ο κ. Φωτόπουλος υπενθύμισε ότι η ΓΕΝΟΠ έχει κάνει καταγγελίες για παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού σε βάρος τη ΔΕΗ και υπέρ ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, για παράνομη κρατική ενίσχυση υπέρ της εταιρίας ΑΤΕ, για το μνημόνιο αλλά και για το χαράτσι στα ακίνητα, που επεβλήθη μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, το πόρισμα του ΣΔΟΕ «αποτελεί ηθική δικαίωση της ΓΕΝΟΠ και κόλαφο για τους λασπολόγους που θα έπρεπε να μας ζητήσουν συγνώμη». Όπως ανέφερε, το πόρισμα αναφέρει ότι δεν διαπιστώθηκε λήψη εικονικών τιμολογίων, ούτε υπερτιμολογήσεις.

Αναφερόμενος στις διαφορές μεταξύ της αξίας των τιμολογίων που πληρώθηκαν από τη ΓΕΝΟΠ σε ταξιδιωτικά γραφεία και των πραγματικών δαπανών για τη φιλοξενία ξένων συνδικαλιστών, ο κ. Φωτόπουλος υποστήριξε ότι οφείλονται σε πιθανή φοροδιαφυγή των εταιρειών που εμπλέκονται.
«Δώσαμε δικαιώματα»
Σε μια προσπάθεια αυτοκριτικής, ο κ. Φωτόπουλος παραδέχθηκε ότι η ΓΕΝΟΠ έχει δώσει δικαιώματα, ενώ διαβεβαίωσε ότι στο μέλλον οι μελέτες δεν θα ανατίθενται σε συγγενείς συνδικαλιστών. Επίσης, επανέλαβε την πρότασή του για άνοιγμα των λογαριασμών των συνδικαλιστών.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή για το πόρισμα που εξέδωσε και κατά του ΠΑΜΕ, του οποίου τα στελέχη διαφωνούσαν με τον ΟΚΔΕ αλλά πήγαιναν ταξίδια
Σκληρές κινητοποιήσεις
Τέλος, ο κ. Φωτόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σκληρών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ, εφόσον πωληθούν τέσσερις λιγνιτικές μονάδες. Στα πλαίσια αυτά, απεκάλυψε ότι η Κομισιόν ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ τις απόψεις της για την πώληση των συγκεκριμένων μονάδων, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή. Όπως υποστήριξε, η διοίκηση έχει περιθώριο να απαντήσει μέχρι τις 20 Απριλίου.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: