Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η κοινωνία της οργής

“ Να σκεφτούν όλοι καλά τις ημέρες που έρχονται ”
Δεν πέρασαν πολλά 24ωρα από τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη περί "λιντσαρίσματος" και τα ίδια τα γεγονότα υπήρξαν αδιάψευστος μάρτυρας της οργής που επικρατεί στην κοινωνία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος λίγο πριν συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο βρέθηκε αντιμέτωπος με μικρομολογιούχους στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι και την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή απέφυγε να βρεθεί στα χέρια των εξαγριωμένων συγκεντρωμένων, οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον του αυτοκινήτου του. Ο Φίλιππος Σαχινίδης από την άλλη, ο οποίος συνόδευε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εγκλωβίστηκε στο κτίριο της τράπεζας.
Το πρωί της Τετάρτης στο στόχαστρο εξαγριωμένων και πάλι διαδηλωτών βρέθηκαν Γερμανοί σύνεδροι, οι οποίοι βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνέλευσης. Οι συγκεντρωμένοι γρονθοκόπησαν τους Γερμανούς, οι οποίοι τελικά γλίτωσαν από γενικότερο λιντσάρισμα. Στην ελληνογερμανική συνέλευση βρίσκεται και ο εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και υφυπουργού Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.
Η ελληνική κοινωνία είναι προφανές ότι βράζει από οργή για την πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση κάτω από τις εντολές των δανειστών και του Βερολίνου. Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει άλλη φτώχεια και ταπείνωση και η κυβέρνηση, αλλά και όσοι από τους βουλευτές έχουν ψηφίσει τα μέτρα, όπως επίσης και οι υποστηρικτικοί πυλώνες της μνημονιακής πολιτικής της Ελλάδας, πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά τις ημέρες που έρχονται. Να θυμούνται επίσης όλοι αυτοί, ότι ένας από τους πρώτους που δημόσια άνοιξαν το χορό των ακραίων δηλώσεων ήταν ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος δήλωσε ότι "δεν θέλω να είμαι εγώ εκείνος που θα κρεμμάσουν στο Σύνταγμα".

Παρακολουθείστε το video με τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη από το thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια: