Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Τσίπρας: Πανευρωπαϊκό κίνημα αντίστασης

Ομιλία στη Μαδρίτη

Έμφαση στην ανάγκη για πανευρωπαικό κίνημα αντίστασης κατά των σημερινών πολιτικών έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε εκδήλωση της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας στη Μαδρίτη το Σάββατο.
Ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, έκανε λόγο για πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα από τη λιτότητα, με αποτελέσματα παρόμοια με εκείνα που έζησε ο ελληνικός λαός στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Σημείωσε πως «ό,τι παίρνει η Ελλάδα σε δάνεια, την ίδια στιγμή πηγαίνουν στις τσέπες των δανειστών και στα ταμεία των χρεοκοπημένων τραπεζών». 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις κοινές εμπειρίες των λαών της Ελλάδας και της Ισπανίας, όπως τα δικτατορικά καθεστώτα και η οικονομική κρίση. Τόνισε ότι αν και σήμερα τυπικά υπάρχει δημοκρατία, «οι λαοί μας βρίσκονται κάτω από την ασφυκτική πίεση της δικτατορίας των αγορών, μιας ιδιότυπης δικτατορίας που καταστέλλει βίαια τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών».
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους λαούς του ευρωπαϊκού νότου «να σύρουν το χορό μιας μεγάλης πολιτικής ανατροπής, προς όφελος όλων των λαών της Ευρώπης».
 
Πηγή: ΑΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: