Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ξεπούλημα ΕΥΑΘ μέσω Μπόμπολα, Αποστολόπουλου και σια

Το ΤΑΙΠΕΔ πέταξε εκτός διαγωνισμού την κίνηση πολιτών 136 ανοίγοντας το δρόμο για την παράδοση της ΕΥΑΘ σε εργολάβους και πολυεθνικές

Ξεπούλημα της εταιρείας ύδρευσης Θεσσαλονίκης ΕΥΑΘ σε ξένες πολυεθνικές με «μεσάζοντες» Έλληνες επιχειρηματίες προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο απέκλεισε από το διαγωνισμό την Κίνηση 136 – μια πρωτοβουλία πολιτών που εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και αντιπροτείνει την κοινωνική διαχείρισή της, μέσω συνεταιρισμών σε επίπεδο γειτονιάς.
Όπως αναφέρει το alterthess.gr τα δύο επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στον διαγωνισμό είναι η κοινοπραξία Suez Environment, από κοινού με την ‘Ακτωρ του ομίλου Ελλάκτωρ και το επενδυτικό σχήμα της ΓΕΚ σε κοινό σχήμα με τον επιχειρηματία Αποστολόπουλο του ομίλου Ιατρικού Αθηνών και μια ισραηλινή εταιρεία ύδρευσης.


Να σημειωθεί ότι η ισραηλινή εταιρεία Mekorot, που είχε εκφράσει από πολύ νωρίς ενδιαφέρον για την ΕΥΑΘ, αποτελεί έναν από τους βασικούς βραχίονες με τους οποίους το ισραηλινό κράτος καταπατά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Η εταιρεία ανέλαβε τον έλεγχο των υδάτων των παλαιστινίων από το 1982 και ευθύνεται για την διαρκή κρίση στην παροχή καθαρού νερού ενώ συχνά λειτουργεί σαν μπράβος του Τελ Αβίβ το οποίο απειλεί να κόψει την πρόσβαση των παλαιστινίων σε πόσιμο νερό.
Όπως εξηγούμε στο τελευταίο τεύχος του Unfollow αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες και εργολάβοι λειτουργούν πλέον σαν «θυρωροί» ξένων πολυεθνικών προσφέροντας τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν αλλά και τις γνωριμίες τους με πολιτικούς για να προωθηθεί ταχύτερα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Η περίπτωση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο πολυεθνικές τοποθετούν πρώην υπαλλήλους τους μέσα στη διοίκηση των υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων.
Δείτε στο Catastroika πως στήνετε εδώ και χρόνια το σχέδιο ξεπουλήματος της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: