Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κατάληψη διαρκείας στην ΕΡΤ για να εκπέμπει κανονικά! - Στη δημοσιότητα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μπαίνει λουκέτο σε ΔΕΚΟ

Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ: Θα είμαστε εδώ 24 ώρες το 24ωρο για να υπερασπιστούμε την δημόσια τηλεόραση - Το πρόγραμμα της τηλεόρασης και των ραδιοφώνων θα γίνεται κανονικά - Νεα γενική συνέλευση στις 6 το απόγευμα - Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει αριθμό Α139 και δόθηκε στην δημοσιότητα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.
Η συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου διευκρινίζει νόμο της κυβέρνησης Καραμανλή που είχε ψηφιστεί το 2005.
Μέσα από αυτή τη νομοθετική πράξη ρυθμίζονται θέματα που ο νόμος είχε αφήσει αδιευκρίνιστα, με βασικότερα, η δυνατότητα ενός υπουργού να βάλει ακόμα και λουκέτο σε ΔΕΚΟ αρμοδιότητάς του, αλλά και το πως ένας υπουργός θα διαχειριστεί την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν αυτή κλείσει.
Έτσι, δίνεται το πράσινο φως και νομικά για να κλείσουν ΔΕΚΟ και επειδή το πρώτο ζήτημα αυτή την ώρα είναι η ΕΡΤ λύνονται τα χέρια του αρμόδιου υπουργού, ακόμα και για να της βάλει λουκέτο.
Κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο Newsit δεν ξεκαθάρισαν αν είναι η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, όμως, τώρα πια ο δρόμος είναι ανοικτός. Το τι ακριβώς θα γίνει αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι.
Τα σενάρια είναι δυο ή το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η επανελειτουργία της μετά από άγνωστο χρονικό διάστημα, ή μαζικές απολύσεις εργαζομένων της.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αποφάσισαν στην γενική συνέλευση διαρκή κατάληψη και συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση τηλεόραση θα είναι ανοικτή και θα λειτουργεί κανονικά. Νεα γενική συνέλευση θα γίνει στις 6 το απόγευμα.
Οι δυο κυβερνητικοί εταίροι, εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην δεχτούν κλείσιμο της ΕΡΤ με το ΠΑΣΟΚ να δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και την ΔΗΜΑΡ να λέει ναι στον εξορθολογισμό αλλά όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν έχει υπογραφεί από τους υπουργούς που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ ή την ΔΗΜΑΡ.
Την ίδια ώρα, ένα άλλο σενάριο που κυκλοφορεί είναι ότι μπορεί όλες αυτές οι κινήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης μπορεί να μην αφορούν την ΕΡΤ αλλά κάποια άλλη ΔΕΚΟ.
Εκτιμάται επίσης, ότι ενδεχομένως όλη αυτή η συζήτηση ακόμα και για κλείσιμο της ΕΡΤ μπορεί να εντάσσεται στο πλαίσιο επικοινωνιακής στρατηγικής η οποία στόχο έχει να είναι μικρότερες οι αντιδράσεις σε περίπτωση που ανακοινωθούν μόνο απολύσεις και όχι κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: