Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Επιμένει ο Σαμαράς στις κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία!

Λαγός
Μείωση του ορίου των 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας στις 50.000, σε πρώτη φάση, με προοπτική την απελευθέρωση της αγοράς σε βάθος χρόνου, σκέφτεται η κυβέρνηση με στόχο να αυξήσει το ποσοστό των αστέγων που είναι απαράδεκτα χαμηλό για βαλκανική  χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο χειμώνα στην Ρουμανία πέθαναν 230 άτομα στο δρόμο  από το κρύο στην πωλωνια 679 και στην Ελλάδα δεν πέθανε κάνεις.
Για την αρση αυτής της καθυστέρησης και των στρεβλώσεων στην αγορά η Κυβέρνηση Σαμαρά σε συνεργασία με τις τραπεζες εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη σταδιακή κατάργηση της απαγορεύσεις των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας από  φέτος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής της Κυριακής”, το πλάνο που έχει εκπονηθεί και με το οποίο συμφωνούν οι τράπεζες, προβλέπει τη σταδιακή μείωση του ελαχίστου ορίου της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου για το οποίο ισχύει η απαγόρευση του πλειστηριασμού. Υπενθυμιζεται ακόμη οτι Οι Ισπανοί τραπεζίτες έχουν κατάσχει 40 χιλιάδες σπίτια και βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση ενάντι των ελλήνων ομολόγων τους.

Το όριο, το οποίο με τα σημερινά δεδομένα φτάνει τις 200.000 ευρώ, θα μειωθεί στις 50.000 ευρώ, με προοπτική να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη πτώση σε ένα εξάμηνο ή έτος, έως ότου απελευθερωθεί πλήρως η αγορά.
papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια: