Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ.

Κ. Χατζηδάκης: Από τον Σεπτέμβριο οι διαβουλεύσεις για την άρση αναστολής πλειστηριασμών
Επίκληση στην "κοινωνική ευαισθησία" έκανε και σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης υποσχόμενος ότι θα συναποφασίσει με την τρόικα όταν αυτή ξανάρθει τον Σεπτέμβριο για την επέκταση της αναστολής πλειστηριασμών.
Στην κορυφή της ατζέντας τέθηκε το νομοσχέδιο για την διευκόλυνση για τους ενήμερους δανειολήπτες κατά την συνάντηση του επιτελείου του υπουργείου Ανάπτυξης σήμερα με τους Πολ Τόμσεν και Μπομπ Τράα, καθώς οι τελευταίοι φέρεται να ζητούν άρση της αναστολής πλειστηριασμών, γιατί όπως εξηγούν κάτι τέτοιο προκαλεί στρέβλωση στην αγορά. Πάντως, σύμφωνα διαρροή του υπουργείου Ανάπτυξης, η τρόικα αποτιμά θετικά και να δέχεται το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ, με υπουργική απόφαση.
«Το θέμα των πλειστηριασμών θα συζητηθεί με την τρόικα από τον Σεπτέμβριο και μετά», σχολίασε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους της τρόικας, προσθέτοντας: «Βούληση της κυβέρνησης είναι να εξαντληθούν τα περιθώρια για κοινωνική ευαισθησία».
Την ερχόμενη εβδομάδα, στην Βουλή θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την αλλαγή του αγορανομικού κώδικα, που περιλαμβάνει ρύθμιση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, επτά για όλα τα καταστήματα της χώρας και 52 Κυριακές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Σε άλλο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί εντός του μήνα θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την απελευθέρωση για τα ΚΤΕΛ.
ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: