Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση θα βάλει λουκέτο σε μεγάλο οργανισμό

Συγκεκριμένα, το Σάββατο (8/6), το Μαξίμου ετοίμαζε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και σήμερα (11/6) αφότου την υπέγραψαν όλοι οι υπουργοί έχουν πλέον την δυνατότητα να καταργήσουν οργανισμούς της αρμοδιότητας τους, ενόσω η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με 2000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του Ιουνίου, άλλων 2000 μέχρι τα τέλη του 2013 και να ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας 12.500. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προωθεί το σχέδιο για την κατάργηση φορέων και θεσμών.
Από το πρωί, διαρρέεται ότι σύντομα αν όχι και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ ή της ΕΒΟ και άλλων ΔΕΚΟ.
Με την υπ' αριθμόν Α 139/11.6.2013 πράξη νομοθετικού περιεχομένου το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να δώσει στους υπουργούς του τα κλειδιά του λουκέτου για μεγάλο οργανισμό, πιθανότατα την ΕΡΤ, προκειμένου να δείξουν την υποταγή τους στην τρόικα και τους δανειστές.
Την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου δεν έχουν υπογράψει οι υπουργοί κ.κ. Τσαυτάρης, Λιβιεράτος, Μανιτάκης και Ρουπακιώτης.
Π. Σκoυρλέτης: Η ΕΡΤ δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά στον ελληνικό λαo...

Σχετικά με τα σενάρια που διαρρέονται τις τελευταίες ώρες περί αιφνίδιας διάλυσης της ΕΡΤ, αυτά "αποτελούν την κορύφωση μιας στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης" καταγγέλλει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
"Για την κυβέρνηση η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού. Η ΕΡΤ, όμως, δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά στο ελληνικό λαό, ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης. Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενους της, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας" συμπληρώνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
aygi

Δεν υπάρχουν σχόλια: