Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αυτή η κυβέρνηση μετρά ημέρες

“ Οι επόμενες ημέρες αλλά και οι μήνες που θα ακολουθήσουν μέχρι το φθινόπωρο θα είναι πραγματικά καυτοί και κρίσιμοι. Αυτή η τρικομματική συμπαιγνία όμως μετρά μέρες στην εξουσία. Η χειρότερη και αυταρχικότερη κυβέρνηση όλων των εποχών θα μείνει στην Ιστορία και στη μνήμη των ανθρώπων ως η κυβέρνηση της καταστροφής ”
Του Κώστα Καπνίση
Η χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Σύνταγμα υπήρξε η καλύτερη δυνατή απάντηση στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ειδικότερα μετά από τις μαύρες και σκοτεινές αποφάσεις μιας κυβέρνησης που καταρρέει. Οι πολίτες με την καθημερινή και αδιάκοπη παρουσία τους στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έδειξαν ότι η Δημοκρατία δεν παζαρεύεται με τον αυταρχισμό.
Η δημόσια περιουσία που ανήκει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό και όχι στους υπηρέτες ξένων συμφερόντων θα αποδειχθεί το κύκνειο άσμα μιας κυβέρνησης που δε λογαριάζει τίποτε μπροστά στις εντολές που λαμβάνει από εξωθεσμικά κέντρα...
Οι δύο μικρότεροι εταίροι αυτής της κατάμαυρης κυβέρνησης συζητούσαν για το πως θα ξεφύγουν από την παγίδα μετά και την μονομερή απόφαση του Αντώνη Σαμαρά και των συμβούλων του για να κλείσουν τη δημόσια τηλεόραση με τον τρόπο που το επιχείρησαν και τελικά τους πέρασε.

Τι μπορούν να συζητήσουν με αυτόν τον άνθρωπο που ακόμα και μετά την απόφαση του ΣτΕ μιλά για δικαίωση των αποφάσεων και των πράξεών του; Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση αφήνει στους συγκυβερνώντες όλο το πεδίο ανοικτό για να παίξουν ένα επικοινωνιακό παιγνίδι εξουσίας και τίποτε παραπάνω. Ένα παιγνίδι που έχει ως μοναδικό σκοπό την παραμονή με κάθε κόστος στην εξουσία. Τίποτε άλλο δε βρίσκεται στο μυαλό τους. Ακόμα και η ίδια βίαιη απόφαση του πρωθυπουργού για τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ θα μπορούσε εύκολα να ειπωθεί ότι εντάσσεται σε μια αντιδραστική συμπεριφορά κακομαθημένου παιδιού που δεν περνά το δικό του. Μετά το ναυάγιο του «success story», ήρθε το ναυάγιο με την περίπτωση της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, η υποβάθμιση της χώρας από αναπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη και έρχονται τις επόμενες ημέρες και άλλα. Η περίπτωση του ΟΠΑΠ δεν έχει ακόμα κλείσει. Το μέτωπο και οι αποφάσεις για τη ΔΕΗ είναι μπροστά.

Οι επόμενες ημέρες αλλά και οι μήνες που θα ακολουθήσουν μέχρι το φθινόπωρο θα είναι πραγματικά καυτοί και κρίσιμοι. Αυτή η τρικομματική συμπαιγνία όμως μετρά μέρες στην εξουσία. Η χειρότερη και αυταρχικότερη κυβέρνηση όλων των εποχών θα μείνει στην Ιστορία και στη μνήμη των ανθρώπων ως η κυβέρνηση της καταστροφής. Ο Αλέξης Τσίπρας ανάμεσα σε άλλα είπε κάτι που μοιάζει στα μάτια του ελληνικού λαού αλλά και στα μάτια των θεσμικών κέντρων του εξωτερικού ως κάτι που δε γυρίζει πια πίσω. Είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα δύο φορές για να γίνει κατανοητό το περίφημο «Τελειώσατε κύριε Σαμαρά». Ήταν το πιο εύστοχο σχόλιο τον τελευταίο καιρό συνοψισμένο σε τρεις μόνο λέξεις.

Ο πρωθυπουργός έχει απομονώσει πέρα από τον εαυτό του μια ολόκληρη χώρα στη διεθνή πολιτική σκακιέρα. Οι μοναδικοί του σύμμαχοι είναι η καγκελάριος Μέρκελ και ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Σόιμπλε και μάλιστα προβλέπεται να είναι σύμμαχοί του μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Κύκλοι άλλωστε του εξωτερικού κάνουν ήδη λόγο για δύσκολες μέρες για την Ελλάδα μετά το πέρας των γερμανικών εκλογών. Τούτη η κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι, με την απροκάλυπτη τακτική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» αλλά και τους φοβισμένους μικρότερους εταίρους του, δείχνει πια φανερά τον πανικό της μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογών.

Ξέρουν ότι δε θα βρουν την ίδια τους την ψήφο στις κάλπες και ειδικότερα το «ΠΑΣΟΚ» και η ΔΗΜΑΡ της «ευθύνης» παίζουν το παιγνίδι του 50 -50 για το ποιος θα είναι στην επόμενη Βουλή και ποιος δε θα είναι όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Ευαγγελίζονται και προπαγανδίζουν μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν τον ρόλο του μεταρρυθμιστή και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο παραμονής στην κυβέρνηση ποιο είναι αλήθεια το μεταρρυθμιστικό τους έργο; Τι κατάφεραν πέρα από την απόλυτη εξαθλίωση του μεγαλύτερου κομματιού του ελληνικού λαού; Τι έχουν να παρουσιάσουν; Ακόμα και μετά την απεργία της ΕΣΗΕΑ που έδωσε λίγες μέρες ηρεμίας και πραγματικής και αδέσμευτης ενημέρωσης που προσέφερε η «παράνομη» ΕΡΤ βγήκαν από χθες και λένε ξεδιάντροπα ότι δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι για τους κομματικούς στρατούς και τις διοικήσεις που οι ίδιοι διόριζαν αλλά η Αριστερά και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχουν κανένα ίχνος ντροπής επάνω τους. Τουναντίον. Βγαίνουν χαμογελαστοί στα δικά τους ΜΜΕ και με απύθμενο θράσος ρίχνουν τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτός προφανώς που κυβερνούσε όλα αυτά τα χρόνια και ειδικότερα τα τελευταία είκοσι. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε στην περίοδο 2004 – 2009, το γνωστό διάστημα που έμεινε γνωστό ως το μεγάλο πάρτι. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε από το 2009 μέχρι το 2012. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε πέρσι τις εκλογές. Αναμφισβήτητα, δε μπορεί κανείς να απαντήσει με περισσή σοβαρότητα σε όλους όσους εκστομίζουν τέτοια πράγματα που προσβάλλουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Είναι σα να συζητά ένας νηφάλιος με έναν μεθυσμένο.

Ο ελληνικός λαός έχει μάτια και βλέπει και έχει επίσης κρίση και κρίνει. Οι πάντες και τα πάντα άλλωστε κρίνονται. Η απάντησή του σε όλη αυτή τη μαύρη προπαγάνδα ενός κυβερνητικού σχηματισμού που θυμίζει τριώδιο ήταν το βροντερό παρόν χθες στο Σύνταγμα. Ένα τεράστιο δημοκρατικό ποτάμι με παλμό, με αδάμαστη τη θέληση για λευτεριά στάθηκε και άκουσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι το πάρτι τελείωσε. Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στην αναξιοκρατία και στο μαύρο και θα ανοίξει το δρόμο στη δικαιοσύνη και στο φως, στην αξιοπρέπεια και την αλήθεια. Αναμφίβολα, το Κράτος των κομματικών στρατών που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια δε θα είναι αυτό που θα συνεχίσει να φυτοζωεί, να καταστρέφει και να καταδυναστεύει τις ζωές των Ελλήνων.

Η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς θα βάλει τέλος στον κατήφορο. Θα πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες για να σταματήσει την καταστροφή, να βάλει τέλος στην ανθρωπιστική κρίση, να τελειώσει μια και για πάντα το πάρτι των ολίγων στις πλάτες των πολλών. Δε θα αργήσει η μέρα που το χαμόγελο θα επιστρέψει στα χείλη του λαού. Δεν είναι μακριά η μέρα που οι αλυσίδες και η ομηρεία των Ελλήνων θα σπάσουν. Το μεταρρυθμιστικό έργο που είναι απαραίτητο να γίνει δε μπορούν να το κάνουν πράξη αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή. Αδυνατούν άλλωστε να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους αλλά δεν είναι και σε θέση να το κάνουν.

Ο μόνος που μπορεί να εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός για να το πράξει και να το φέρει σε πέρας με δικαιοσύνη, διαφάνεια και κοινωνική ευαισθησία είναι η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς. Σε καμιά περίπτωση αυτοί που το δημιούργησαν. Ο βιαστής άλλωστε δε μπορεί να αναχθεί σε προστάτη και υπερασπιστή του θύματος. Όσα τερτίπια κι αν μετέλθουν, όσα επικοινωνιακά παιγνίδια κι αν παίξουν οι κυβερνητικοί συνέταιροι κανείς δε μπορεί πια να τα πιστέψει. Αυτοί μπορούν να συνεργαστούν μόνο με το μαύρο και στις οθόνες αλλά και στην «πολιτική». Όσο κι αν κάποιοι τρέμουν και μόνο στην ιδέα της μόνης δημοκρατική διεξόδου που δεν είναι άλλη από την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία σύντομα, πιο σύντομα από ότι οι ίδιοι νομίζουν, αυτό θα είναι αναπόφευκτο.

Ο ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει και ο καιρός που θα σηκωθεί λίγο ψηλότερα και θα δει τις αμυγδαλιές να ανθίζουν είναι πολύ κοντά…
periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: