Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Βιάστηκαν να πανηγυρίσουν στον ΔΟΛ

“ Αλέξης Τσίπρας και Μπεατρίζ Ταλεγόν μπορεί να μην συναντώνται στην Μαδρίτη, θα τα πουν, όμως, στην Αθήνα ”
Periodista
Βιάστηκαν να «πανηγυρίσουν» στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για το γεγονός ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν συναντά τελικά στη Μαδρίτη τη γενική γραμματέα της νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Μπεατρίζ Ταλεγόν με την οποία είχε προγραμματισμένη συνάντηση, αφού η τελευταία δεν κατάφερε τελικά να ταξιδέψει από την Βιέννη στην Ισπανία.
Οι δυο τους ωστόσο θα τα πουν από κοντά στην Αθήνα. H Μπεατρίζ Ταλεγόν βρίσκεται σε συνεχή και τακτική επικοινωνία με την Κουμουνδούρου και όχι μόνο αυτό: Η γενική γραμματέας της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς καθιστά δηλωτικό το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στις πολιτικές και προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 
Όπως η ίδια αποκαλύπτει αύριο στην Realnews βρίσκεται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο όπως υποστηρίζει οι απόψεις τους συγκλίνουν σε μια σειρά από ζητήματα. Ταυτόχρονα αναφέρεται στις «κοινές αξίες» που την ενώνουν με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στην επιδίωξή της να συναντηθούν όσο γίνεται πιο σύντομα για να ανταλλάξουν απόψεις με ειλικρίνεια.


Η Μπεατρίζ Ταλεγόν τον περασμένο Μάρτιο είχε προκαλέσει αίσθηση όταν από το πάνελ του συνεδρίου του ΙΝΕΡΠΟΣΤ έδειξε το μεσαίο της δάχτυλο δηλώνοντας «Οταν ο Σαρκοζί είπε του Παπανδρέου στις Κάννες "είσαι ηλίθιος", όταν ο έλληνας τότε Πρωθυπουργός του είχε πει ότι θα κάνει δημοψήφισμα, τότε αυτός, ο Θαπατέρο και ο Γκονζάλες έπρεπε απέναντι στην ηλίθια Μέρκελ και στον ηλίθιο Σαρκοζί να του υψώσουν το μεσαίο δάχτυλο». Η Ταλεγόν είναι η ίδια που είχε καταγγείλει τους «Σοσιαλιστές της λιμουζίνας» ενώπιον του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου.

Η 30χρονη Ισπανίδα, η οποία εμφανίζεται επικριτική απέναντι στη δεξιά στροφή του ΠΑΣΟΚ, έχει δεχτεί πιέσεις από στελέχη της Ιπποκράτους για το γεγονός ότι έχει αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μία συγκυρία μάλιστα, εξαιρετικά κρίσιμη για τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη. Πιέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε και για να μην συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όταν γνωστοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντούσε την Ταλεγόν στην ισπανική πρωτεύουσα, στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ επικράτησε πανικός. Η αναβολή της συνάντησης προκάλεσε στην Ιπποκράτους ανακούφιση, η οποία δεν θα κρατήσει για πολύ, αφού η γενική γραμματέας της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εμφανίζεται απολύτως αποφασισμένη να συναντήσει τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και να διευρύνει το πλαίσιο των επαφών της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου σε ότι αφορά στις πολιτικές της θέσεις, η ίδια φέρεται να βρίσκεται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ παρά στο "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ ή άλλως στο "κόμμα Βενιζέλου" και αναλύει τους λόγους στις δηλώσεις της στην Realnews.

Το βέβαιο είναι ότι πολλοί Σοσιαλιστές ή σε κάθε περίπτωση φορείς και πρόσωπα με προοδευτική κατεύθυνση και αντίστοιχες καταβολές σε ολόκληρη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν τουλάχιστον με μεγάλη δυσαρέσκεια, την υπερσυντηρητική στροφή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη συμμετοχή του σε μία κυβέρνηση με ακροδεξιά ατζέντα, η οποία υλοποιεί το πιο ακραίο πρόγραμμα λιτότητας που έχει εφαρμοστεί ποτέ σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξάλλου και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε στην Μαδρίτη με τον ηγέτη του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Α. Ρουπαλκάμπα επισήμανε ότι τα κόμματα που στην Ελλάδα αναφέρονται στην σοσιαλδημοκρατία "εγκατέλειψαν τον σοσιαλισμό για να διακονήσουν την βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: