Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Νέες διαδηλώσεις, νέες επιθέσεις της αστυνομίας σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Νέες διαδηλώσεις σήμερα, Δευτέρα 3/6, το βράδυ στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας. Τι μεταδίδουν, περιληπτικά, οι ανταποκριτές του βρετανικού Γκάρντιαν και της ισραηλινής Χααρέτζ, μαζί με αξιόπιστες πληροφορίες από το Τουίτερ. Η δημοσίευση ενημερώνεται περιοδικά. 
http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2013/6/3/1370290120114/3b7aa943-be01-4947-bad1-1d70cc1029d8-460x307.jpeg
11.15 μ.μ.: Η φωτογραφία είναι από την πλατεία Ταξίμ σήμερα, Δευτέρα 3/6, το βράδυ. Εϊναι του Θανάση Σταυράκη για το Ασοσιέιτεντ Πρες, δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Γκάρντιαν όπως και οι επόμενες δύο φωτογραφίες


Protestors run away from Turkish riot police (out of frame) using tear gas near Taksim Square in Istanbul, Turkey, 03 June 2013.3/6: Διαδηλωτές απομακρύνονται από την Ταξίμ καθώς η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα για να τους απωθήσει. (Φωτ.:  SEDAT SUNA/EPA)

A protestors is treated after she was hit by tear gas during clashes with Turkish police near Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan's office, between Taksim and Besiktas on June 3, 2013 in Istanbul, Turkey.
Μια διαδηλώτρια δέχεται τις πρώτες βοήθειες μετά από χτύπημα δακρυγόνου σε περιοχή μεταξύ Ταξίμ και Μπεσίκτας, κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού Ερντογάν. 3/6/2013, Κωνσταντινούπολη, φωτ. : Uriel Sinai/Getty Images

11.00 μ.μ., Κωνσταντινούπολη: Οι διαδηλωτές αναζητούν καταφύγιο από τα δακρυγόνα μέσα στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ κοντά στην πλ. Ταξίμ (Χααρέτζ) Οδοφράγματα έχουν στηθεί από τους διαδηλωτές στους δρόμους που οδηγούν προς την περιοχή του Μπεσίκτας.
Περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε αυτό το τετραήμερο σφοδρών συγκρούσεων διαδηλωτών και αστυνομίας. 1.480 οι τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη, περίπου 800 στην Άγκυρα (Χααρέτζ, με πηγή το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων)

10.50 μ.μ.:

Κωνσταντινούπολη: Από το απόγευμα συγκεντρώθηκε κόσμος στην πλατεία Ταξίμ.  Κατά τις 9.30 σημειώνονταν συγκρούσεις στην περιοχή Μπεσίκτας, κοντά στη θάλασσα, με τα δακρυγόνα να φτάνουν ως την πλατεία Ταξίμ. Ένα ελικόπτερο που πετά πάνω από την πλατεία σημαδεύοντας με τον προβολέα γίνεται δεκτό με συνθήματα και άσεμνες χειρονομίες από τους διαδηλωτές. Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια γύρω από την Ταξίμ έχουν προετοιμαστεί για μια δύσκολη νύχτα, με τόνους λεμόνια και πολλά μπουκάλια νερό για τους διαδηλωτές. (Χααρέτζ)

Άγκυρα: Χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Ρόιτερ, και η αστυνομία χρησιμοποιεί χημικά για να τους διαλύσει. (Γκάρντιαν)



Αγκυρα, 3/6/2013, από τον Jonathon Burch, με λεζάντα: 1000s of protesters out on Tunali st, a middle class district in Ankara, police firing gas (Χιλιάδες διαδηλωτές στην οδό Tunali, μια μεσαία περιοχή της Άγκυρας, η αστυνομία ρίχνει χημικά)
left.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: