Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Κάτεργο χωρίς δικαιώματα η Cosco»

“ Επιστολή της ΟΜΥΛΕ στον Παπoύλια ”
Η μοναδική προβλήτα στην Ευρώπη που δεν αναγνωρίζονται συνδικαλιστικά δικαιώματα, καθώς και δυνατότητα σύναψης συλλογικής σύμβασης εργασίας είναι η προβλήτα II, που είναι υπό τη διαχείριση της COSCO», τονίζουν σε ανοιχτή κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) και οι ενώσεις εργαζομένων, του ΟΛΠ. 
Η ΟΜΥΛΕ αλλά και οι ενώσεις εργαζομένων του ΟΛΠ, τονίζουν ότι το γεγονός αυτό έχει αποτελέσει αντικείμενο επανειλημμένων καταγγελιών του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Δικτύου Εργαζομένων στα Λιμάνια (International Dockworkers Council). Aναφερόμενοι στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στην προβλήτα ΙΙ της COSCO (ΣΕΠ) τονίζουν ότι δεν είναι επένδυση της κινεζικής εταιρείας αλλά έχει κατασκευαστεί από τον Δημόσιο ΟΛΠ και η σημερινή αξία της ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Επίσης σημειώνουν ότι ο Κάρολος Παπούλιας παρέλειψε να επισκεφθεί την Προβλήτα Ι, την οποία διαχειρίζεται ο ΟΛΠ και η οποία κατασκευάστηκε το 2010 με κεφάλαια του ΟΛΠ, αξίας 190 εκ. ευρώ. Η επένδυση αυτή προέκυψε ως ανάγκη, εξαιτίας της παραχώρησης της μεγάλης προβλήτας ΙΙ στην COSCO με αποτέλεσμα να χαθούν 450 θέσεις εργασίας στον ΟΛΠ τονίζεται στην επιστολή και καλούν τον Κάρολο Παπούλια, να επισκεφθεί την προβλήτα Ι και να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

ΠΗΓΗ: enet.gr
periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: