Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΓΙΑ ΤΟ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΕΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΚΑΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ*
Η κυβέρνηση των δανειστών συνεχίζει να εγκληματεί εις βάρος της κοινωνίας αδιαφορώντας για κοινωνικό σύνολο. Το πρόσφατο κλείσιμο του ΟΤΕ, ΔΟΥ, ΙΚΑ, και τώρα τα σχέδια για το λουκέτο του τμήματος εμπορίας της ΔΕΗ στην πόλη της Καλαμπάκας εντάσσεται στο γενικό σχέδιο της συρρίκνωσης και υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών και εξυπηρέτησης προς τους πολίτες, αδιαφορώντας για τις οικονομικές συνέπειες αυτών των επιλογών.
Με το δόγμα "λιγότερο κράτος" που στην ουσία εννούν το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ κράτος! Παρακολουθούμε καθημερινά να εκτελούνται μνημονιακές εντολές σαρώνοντας δομές και οργανισμούς πολλαπλασιάζοντας τα λουκέτα παντού!
Το σχέδιο για το κλείσιμο του τμήματος εμπορίας του πρακτορείου ΔΕΗ Καλαμπάκας δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η εφαρμογή του μνημονίου με τη λογική της απαξίωσης- συρρίκνωσης της επιχείρησης και του διαμοιρασμού των δραστηριοτήτων της σε ιδιώτες.
Ο στόχος είναι η πλήρης εκχώρηση της εμπορίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, προωθώντας σταδιακά την παραχώρηση δραστηριοτήτων της μέχρι και το σύνολό της.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ
Οι αντιδράσεις στην πολιτική απαξίωσης της επαρχίας Καλαμπάκας δεν πρέπει ν' αρχίζουν και να τελειώνουν με την δημιουργία ολιγομελών δημοτικών επιτροπών που -στις περισσότερες περιπτώσεις- λειτουργούν γραφειοκρατικά και με αργά αντανακλαστικά.
Οι λύσεις στα τοπικά προβλήματα δεν θαρθούν με επαφές και διαβουλεύσεις στα υπουργεια και με «υποσχετικές για λύσεις». Οι λύσεις πάντα επιβάλονται και κερδίζονται στον δρόμο με την μαζικότητα και γνήσια θέληση για πραγματικό αγώνα απο τις τοπικές κοινωνίες .
Γιαυτό λοιπόν η δράση δεν μπορεί παρά να είναι μια εξωστρεφής διαδικασία με ευρύ κάλεσμα και τη συμμετοχή του συνόλου των πολιτών της πόλης
Ο πολίτης στο προσκήνιο. Τα παραδείγματα αυτοοργάνωσης και αντίστασης των πολιτών σε αποφάσεις που εναντιώνονται στη θέληση των τοπικών κοινωνιών μας δείχνουν το δρόμο. Μόνο μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις των πολιτών της Καλαμπάκας και με πραγματικά ενεργή συμμετοχή του Δήμου Καλαμπάκας , Εργατικού Κέντρου – σωματείων και φορέων θα ανατραπούν προειλημμένες αποφάσεις που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από τη θέληση της κοινωνίας.
Το κάλεσμα και η συμμετοχή πολιτών σε αυτές είναι πάντα παράγοντας νίκης και μονο μέσα απο αυτές τις πρωτοβουλίες και τις διαδικασίες γίνεται ταυτόχρονα και η εκπεύδευση και η ζύμωση των δημοτών στη συλλογική δράση δημιουργώντας το πρόπλασμα για τη γέννηση κινημάτων και μετώπων πολιτών ενάντια στην επίθεση που δέχονται καθημερινά!
Κάλεσμα λοιπόν όσο το δυνατόν ευρύτερο και σε όλους! Γιατί ο αγώνας για την ανατροπή αντικοινωνικών και άδικων αποφασεων οφείλει να είναι μαζικός , είναι υπόθεση των όλων κι όχι ολίγων θεσμικών!
Η απάντηση στο κλείσιμο της ΔΕΗ αν δεν είναι άμεση, μαζική και ηχηρή, αν δεν μπει τώρα ενα τέλος σε αυτή την καταστροφική πολιτική, πολύ φοβάμαι πως αύριο θα μιλάμε για ακόμη ένα λουκέτο, για ακόμη μια χαμένη υπηρεσία προς τους πολίτες στην πόλη της Καλαμπάκας.

Ο ΚΑΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: